Μόνο μεγάλα ονόματα “χτυπούσαν” οι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του Γ. Δώνη


Χτυπούσαν πρωί ή μεσημέρι πάντα σε “ακριβά” σπίτια. “Σκληρός και αδίστακτος” ο ένας από τους δύο ληστές, λένε οι αστυνομικοί. “Θα σε σκοτώσω” είπε στον αστυνομικό και τράβηξε τη σκανδάλη. 
Ποια χτυπήματα είχαν κάνει τον τελευταίο καιρό στα Βόρεια Προάστια. Tο προφίλ των δυο κακοποιών....

Μακρύς είναι ο κατάλογος των ληστών που εισέβαλαν χθες στο σπίτι του Γ. Δώνη στην Κηφισιά. Τα βόρεια προάστια και ειδικά η Δροσιά, το Κεφαλάρι, η Πολιτεία και η Κηφισιά ήταν ο τόπος δράσης τους. Στην ατζέντα τους έμπαιναν μόνο μεγάλα ονόματα, εφοπλιστές και τραπεζίτες είναι ανάμεσα στα θύματά τους.


Οι δυο Αλβανοί κακοποιοί που αποδείχθηκαν σκληροί και αδίστακτοι, σύμφωνα με το προφίλ που έχουν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί, ήταν θρασύτατοι, αλλά και αποφασισμένοι για όλα. 
Ειδικά ο ένας, οπλισμένος με πιστόλι “τοκάρεφ” δεν έδειχνε να δίνει καμία αξία στη ζωή των θυμάτων του και των αστυνομικών.
Το απέδειξε χθες μη διστάζοντας να πυροβολήσει μέσα στο σπίτι του Γ. Δώνη βάζοντας σε κίνδυνο τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και το βρέφος ενός έτους.


Ο δράστης που μέχρι την τελευταία στιγμή κρατούσε αν και σοβαρά τραυματισμένος το όπλο στο χέρι δεν δίστασε να κάνει ασπίδα του τον πεθερό του προπονητή του ΠΑΟΚ, αλλά και να τραβήξει τη σκανδάλη και να τραυματίσει έναν αστυνομικό.


Όπως αναφέρει μάλιστα το bloko.gr, μιλώντας ο αστυφύλακας σε συναδέλφους του, τους είπε πως αυτό που θυμάται πολύ καθαρά και δεν θα ξεχάσει ποτέ όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον κακοποιό που κρατούσε το πιστόλι, ήταν ότι του είπε "Θα σε σκοτώσω!" Και πριν προλάβει αυτός να πει οτιδήποτε, άρχισε να πυροβολεί. Μία από τις σφαίρες του προκάλεσε το διαμπερές τραύμα ψηλά στο πόδι, κοντά στη βουβωνική χώρα, χωρίς ευτυχώς η σφαίρα στη διαδρομή της να πειράξει κάποιο ζωτικής σημασίας σημείο. 


Με το ίδιο θράσος ως τώρα οι δυο ληστές έχουν εισβάλει σε τουλάχιστον πέντε σπίτια στα βόρεια προάστια.
Διάλεγαν πάντα “ακριβά” σπίτια και είναι δεδομένο ότι γνώριζαν ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες αφού είναι δεδομένο ότι παρακολουθούσαν για καιρό τα θύματα ώστε να μάθουν τις κινήσεις τους πριν χτυπήσουν.


Εισέβαλαν στα σπίτια πάντα πρωινές ή μεσημεριανές ώρες.


Είναι εκείνοι που σύμφωνα με τα στοιχεία χτύπησαν τόσο στη βίλα του εφοπλιστή στην Κηφισιά, αλλά και στη βίλα του στελέχους μεγάλης τράπεζας. 
Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται πως είχαν επιλέξει να μπουν αν και γνώριζαν ότι τουλάχιστον κάποια μέλη του υπηρετικού προσωπικού βρισκόταν στο χώρο.
Στην περίπτωση του εφοπλιστή μάλιστα δεν δίστασαν να ακινητοποιήσουν και τον ίδιο όταν έφτασε στο σπίτι, αλλά και να αρπάξουν το πολυτελές αυτοκίνητό του για να διαφύγουν.


Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα στοιχεία εαν είναι οι ίδιοι οι δράστες και την τριπλής επίθεσης μέσα στο ίδιο πρωινό και πάλι στην Κηφισιά, όταν πέφτοντας πάνω στην οικιακή βοηθό δεν δίστασαν να την ακινητοποιήσουν και αφού άδειασαν το σπίτι να αρπάξουν από την ίδια τα χρήματα που είχε πάνω της αλλά και τη μηχανή της για να διαφύγουν.
Ειδικά ο ληστής που χθες συνελήφθη μετά από τουλάχιστον τρεις ανταλλαγές πυροβολισμών με τους αστυνομικούς και αφού προσπάθησε να διαφύγει επί τουλάχιστον τέσσερις ώρες αν και τραυματισμένος δείχνει πως ο δράστης ήταν σκληραγωγημένος αλλά και αποφασισμένος. 


Με τέτοιου είδους άτομα έρχονταν αντιμέτωποι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια