Πύρινος Εφιάλτης λίγο πριν τις εκλογές.



Οι αλήτες ξανακαίνε την Αττική.Ένα πεζοπόρο τμήμα του Στρατού κινείται αυτή την ώρα (19:22)  προς την Κερατέα για να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Η έκταση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την Κερατέα εκτείνεται από σε 10 χλμ
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Κεφαλόβρυσο, στην Πάτρα.
Στο σημείο....
επιχειρούν 32 πυροσβέστες, με 11 οχήματα και δύο αεροσκάφη.
Οι 42 ηλικιωμένοι που εγκατέλειψαν το γηροκομείο της Π. Φώκαιας  με την εντολή εκκένωσης, έχουν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο Plazza Resort, στην Ανάβυσσο.


Αυτή την ώρα βρίσκονται σε μία μεγάλη αίθουσα ενώ το προσωπικό του ξενοδοχείου και του γηροκομείου προσπαθεί να τους καθησυχάσει καθώς είναι τρομαγμένοι. 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Παλλήνη. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Ενώ οι Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της Φωτιάς στην Φώκαια, τρία νέα μέτωπα πυρκαγιάς.... εμφανίστηκαν στην Αττική.

Εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Σούλι, στον Μαραθώνα. Καίει δασική έκταση. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 6  πυροσβεστικά οχήματα.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Πεντέλη στην περιοχή Ντράφι . Επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής. Επίσης φωτιά έχει ξεσπάσει στον Ωρωπό,  στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι. Εκεί η πυροσβεστική επιχειρεί με 9 οχήματα.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Δροσιά Κερατέας και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρά την άμεση κινητοποίηση (από τη  πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο, 13 πυροσβεστικά οχήματα με 28 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο), δεν μπόρεσε να ελέγξει την φωτιά και σύντομα πήρε μεγάλες διαστάσεις.


Αυτή την ώρα, στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν πάνω από 60 οχήματα πυροσβεστικής και υδροφόρες Δήμων, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο.


Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της εναέριας κατάσβεσης καθώς τα αεροσκάφη που επιχειρούν στο σημείο δεν μπορούν να κάνουν ανεφοδιασμό στην περιοχή και αναγκάζονται να πετούν μέχρι το Ελληνικό και να κάνουν εκεί τον ανεφοδιασμό τους.
Η πυροσβεστική υπηρεσία έδωσε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά 2 οικισμοί στα διοικητικά όρια της Αναβύσσου και ένας στην Π. Φώκαια, όπως επίσης εκκενώθηκε το Γηροκομείο Κωνσταντινοπολιτών, στην Παλαιά Φώκαια και σαράντα άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.


Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι πολύ κοντά στα σπίτια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.


Οι Αρχές της περιοχής απευθύνουν έκκληση σε ιδιώτες που διαθέτουν υδροφόρες, να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιά.
Επίσης οι Αρχές κάνουν έκκληση σε όσους δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στην Παραλιακή λεωφόρο, να μην επιβαρύνουν με τα οχήματά τους το ρεύμα προς Σούνιο γιατί παρατηρείται μποτιλιάρισμα στο σημείο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες προς το μέτωπο.


Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι και σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, τις οποίες επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος, η πυρκαγιά ξεκίνησε από εργασίες οξυγονοκόλλησης. "Με 9 Μποφόρ αέρα, πήγαν να κολλήσουν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβαντής.


Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν από νωρίς το απόγευμα όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής.
enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια