Α. Σαμαράς: Έτσι θα διαπραγματευτώ το μνημόνιο. (βίντεο)

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ παρουσίασε Ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ανακοίνωσε 18 μέτρα με στόχο την ανάπτυξη. Τις κοστολογημένες θέσεις του για την οικονομία αλλά και τα σχέδια του για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου παρουσίασε....
ο Πρόεδρος της ΝΔ ανακοινώνοντας 18 μέτρα. Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε αυτή την φορά τον χώρο του ΕΒΕΑ και όχι το Ζάππειο για την παρουσίαση του οικονομικού τους προγράμματος. «Προτάσεις ρεαλιστικές. Που βγάζουν τη χώρα από την κρίση. Όχι πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί, που την οδηγούν εκτός ευρώ και την πάνε πίσω στο μακρινό παρελθόν…» 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου σημαίνει αυτομάτως και έξοδος της χώρας από το ευρώ. Πρώτος στόχος – όπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ – είναι η άμεση μείωση της ανεργίας. Σημείωσε ότι μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ρευστότητα των τραπεζών και με την επιστροφή 4,5 δις στον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν 150 χιλ. νέες θέσεις εργασίας. 

«Ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ένα χρόνο από σήμερα, μπορούν να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 150 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας! Ανάλογα, βέβαια με το ρυθμό εκταμίευσης του ΕΣΠΑ. Και διπλάσιες στον επόμενο χρόνο. Χώρια από τις πρόσθετες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τα αποφασισμένα πια ευρωπαϊκά ομόλογα έργων. Που θα γίνουν, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πότε. Ή από τα ευρωομόλογα που έρχονται σήμερα ξανά στην επικαιρότητα κι εμείς τα υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Όλα αυτά δεν τα έχουμε συνυπολογίσει. Αλλά όταν θα γίνουν θα προσθέσουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας. »



real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια