Σεβασμός στον λαό που άντεξε στην προπαγάνδα


Η αντοχή που επέδειξε ένα αποφασιστικά μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού σε έναν πρωτοφανή προπαγανδιστικό βομβαρδισμό απίστευτης υποσχεσιολογίας που μας μετέφερε στην εποχή του τζουμπέ, είναι αξιοθαύμαστη.


Το λόμπι της δραχμής, που μεθοδικά και συστηματικά παρεισέφρησε σε όλους....
τους πολιτικούς χώρους, γεμίζοντας τη χώρα δημαγωγούς που εξέβαλλαν υπερπατριωτικές κραυγές, διαβεβαίωναν πως λεφτά υπάρχουν και υπόσχονταν κατάργηση του μνημονίου στις 18 Ιουνίου – επαναφέροντας το αλήστου μνήμης «στις 18 Σοσιαλισμός» - ηττήθηκε στην κάλπη.


Μέχρι την τελευταία στιγμή περίσσεψαν οι προβοκάτσιες, η δημαγωγία, η με κάθε μέσο προσπάθεια εκμετάλλευσης της κακής ψυχολογίας ενός λαού γονατισμένου, που όμως δεν έχασε τη λογική του και δεν έγινε βορά στις ορέξεις κάθε λογής συμφερόντων και των ηγετίσκων που τα υπηρετούν.


Ο λαός, παρά την οργή, την πικρία, την αφάνταστη ταλαιπωρία του, κατόρθωσε να κατανικήσει το θυμικό του και αντιστάθηκε στις ιδιοτελείς επιδιώξεις των σύγχρονων τζουμπέδων, αλλά και σε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή επίθεση εκ μέρους όσων για άλλη μια φορά διάλεξαν στρατόπεδο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους επιχειρηματικά και επαγγελματικά συμφέροντα.


Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή, σήμερα, μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.


Τα κόμματα που θα λάβουν μέρος, επιτέλους, στη νέα κυβέρνηση οφείλουν να δείξουν τον σεβασμό τους σ’ αυτόν τον καθημαγμένο λαό που δεν υπέκυψε στην προπαγάνδα, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κρατήσουν μακριά κάθε μικροκομματική επιδίωξη.


Να λάβουν υπόψη ότι η νίκη ανήκει αποκλειστικά στον λαό που παραμέρισε την οργή του και θέλησε να δώσει στην πατρίδα του μια τελευταία ευκαιρία.


Να δημιουργήσουν κυβέρνηση και να σηκώσουν τα μανίκια για να εργαστούν, διότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.


Η λαϊκή ετυμηγορία είναι ξεκάθαρη: Απλή διαχείριση του μνημονίου δεν νοείται. 


Ο λαός αξίζει να λάβει την ανταμοιβή του – και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν.


Μπορεί η χώρα να εξασφάλισε την χρηματοδότησή της, αλλά πρέπει επιτέλους και να αρχίσει να κερδίζει χρήματα.


Δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες, αλλά για δουλειά που θα φέρει αποτελέσματα – και γρήγορα.


Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την στιγμή – τώρα που όλοι στην Ευρώπη μιλούν για επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος – για να οδηγηθεί η χώρα μακριά από την φονική ύφεση.


Όσο για τους ηττημένους, οφείλουν να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα και να σταματήσουν αμέσως τις δημαγωγίες, διότι υπάρχει εκλογικό αποτέλεσμα που δεν δικαιούνται και δεν μπορούν να αμφισβητήσουν.


Αν θέλουν να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια, έχει καλώς.


Αν όχι, ας αποσυρθούν για να κάνουν την αυτοκριτική τους.


Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το μήνυμα είναι σαφές: Η χώρα πρέπει να σταθεί όρθια και να χαράξει την πορεία της μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής σταθερότητας.


Και ο νοών νοείτω…
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
elzoni.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια