Αποκαλυπτική δήλωσηΤσίπρα για το ευρώ «Το νόμισμα δεν είναι φετίχ»


Την άποψη ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» εξέφρασε ο κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει «όχι» στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη εάν το τίμημα για τον ελληνικό λαό είναι μεγάλο. Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο αν συμφωνεί με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος ανέφερε ότι το ευρω δεν μπορεί να αποτελεί «φετιχ», είπε:
«Συμφωνώ απόλυτα! 
Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Από πότε είναι φετιχ; Εχει σημασία το αν είναι δραχμή ή ευρώ. Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της σταθερής Ευρώπης. Να μείνουμε στην Ευρώπη, το μέλλον μας είναι εκεί. Αν συνεχιστούν όμως τα μνημόνια μας οδηγούν εκτός ευρώ και μας κάνουν Αφρική» επισημαίνοντας ότι «μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία, τα παιδιά μας να πεινάνε στους δρόμους και μισθούς 300 ευρώ είναι εικόνες που παραπέμπουν σε χώρα της Αφρικής». Επιπροσθέτως, στην ερώτηση αν θα πει «όχι» στο ευρώ στην περίπτωση που το τίμημα για τον ελληνικό λαό είναι μεγάλο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αν αποδεχθούμε το ευρώ και ξερό ψωμί τότε ούτε διαπραγμάτευση θα μπορούμε να κάνουμε, ούτε καλύτερες συνθήκες για την Ευρώπη θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε. Λέμε ευρώ, που είναι το εθνικό μας νόμισμα αλλά θα παλέψουμε να είναι ισότιμη η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη, διότι μια χώρα με μισθούς πείνας δεν έχει ισότιμη συμμετοχή, είναι Αφρικανική».


Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της ομιλία του στην Πάτρα, μίλησε για «αντικατάσταση» του μνημονίου και «επαναδιαπραγμάτευση» των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης δίνοντας με τον τρόπο αυτό ένα πιο ξεκάθαρο δείγμα του τι θα κάνει σε περίπτωση που αναλάβει την πρωθυπουργία.


Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η «ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ» διασφαλίζει το κέρδος της Ισπανίας η οποία πέτυχε χρηματοδότηση χωρίς την συνοδεία Μνημονίου και σημείωσε το «όχι στο Μνημόνιο του κεντροδεξιού Ραχόι στην Ισπανία είναι το όχι στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ελλάδα». 
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια