Έρχεται μίνι καύσωνας

Ζεστός είναι σήμερα ο καιρός στο σύνολο της χώρας. Ωστόσο, από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά. Ειδικότερα, στην Αττική επικρατεί ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να φθάνει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.


Στην Θεσσαλονίκη επικρατούν επίσης καλές καιρικές συνθήκες ενώ από το απόγευμα ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία....
δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.



Αναλυτική πρόγνωση: 


Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ στη δυτική Μακεδονία οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα βόρεια βαθμιαία νότιοι. Θερμοκρασία: από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τις επόμενες ημέρες


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ, που το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.


Την Τετάρτη αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα στη Θράκη με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.


Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως την Παρασκευή.


Ζεστός αναμένεται ο καιρός το Σάββατο όπου σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια μέχρι 6 μποφόρ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια