Τα πρώτα κυβερνητικά παρατράγουδα

Οι πρώτες μέρες της διακυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά δεν άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο και ο εκνευρισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πλέον διάχυτος. «Το κακό τρίτωσε. Δεν επιτρέπονται άλλα λάθη» τόνιζε στο Real.gr συνεργάτης του Πρωθυπουργού μεταφέροντας και το κλίμα που επικρατεί στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά....
Χαρακτηριστικός είναι ο λόγος που οδήγησε στην παραίτηση του Γ. Βερνίκου δείχνοντας την προχειρότητα κατά την οποία επελέγησαν τα πρόσωπα που στελεχώνουν το νέο κυβερνητικό κλίμα.

Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου ήταν επιλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό τον λόγο ο Γ. Βέρνικος επικοινώνησε πρώτα με τον Ευ. Βενιζέλο. Ωστόσο κανείς δεν γνώριζε τον νόμο ο οποίος αναφέρει κατηγορηματικά πως δεν μπορεί να γίνει κάποιος υπουργός αν μετέχει σε off shore εταιρεία. Έπρεπε να υπάρξει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για να παραιτηθεί ο Γ. Βέρνικος, παρά το γεγονός ότι μία μέρα πριν είχε κάνει δηλώσεις ο ίδιος για το επίμαχο θέμα. 

Οι πρώτες κυβερνητικές αστοχίες 
Το κλίμα άρχισε να στραβώνει από την στιγμή που αποφασίστηκε ότι ο Πρωθυπουργός μετά την δύσκολη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε δεν θα μπορούσε να μεταβεί στις Βρυξέλλες. 

Το πρώτο παρατράγουδο 
Ο Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή το πρωί δίνει εντολή να εκπροσωπήσει την χώρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών. Ωστόσο κανείς δεν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το τι προβλέπει η συνθήκη της Λισαβώνας. 

Έπρεπε να περάσουν 24 ωρες να γίνει κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών και στην συνέχεια οι Βρυξέλλες να ανακοινώσουν πως την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εκπροσωπήσει στην Σύνοδο Κορυφής μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την στιγμή που δεν θα μπορούσε να παραστεί ο Πρωθυπουργός. 

Το δεύτερο παρατράγουδο 
Την ίδια ώρα ο Βασίλης Ράπανος ανακοίνωνε πως για λόγους υγείας δεν μπορεί να ορκιστεί υπουργός Οικονομικών. Κανείς στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά δεν γνώριζε τo ιστορικό της υγείας του. 

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μόλις λίγες ώρες πριν από την επιστολή παραίτησης του Βασίλη Ράπανου δήλωνε στον Real.Fm 97.8 ότι ο λόγος που δεν είχε ορκιστεί ο νέος υπουργός οικονομικών ήταν η ασθένεια του Πρωθυπουργού ο οποίος έπρεπε να είναι παρών στην ορκωμοσία. 

Λίγο αργότερα ο Βασιλής Ράπανος παραιτείται και η κυβέρνηση μένει χωρίς υπουργό οικονομικών πριν καν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και ο Πρωθυπουργός έψαχνε να βρει το νέο «τσάρο» ο οποίος θα έπρεπε να ήταν αρεστός και δύο πολιτικούς αρχηγούς. 

Το τρίτο παρατράγουδο
Το «κερασάκι» ήταν η αντικανονική τοποθέτηση του Γιώργου Βερνικού σε υπουργική θέση από την στιγμή που συμμετέχει σε off shore εταιρεία. Κανείς δεν γνώριζε τον νόμο πριν προτείνουν στον επιχειρηματία την θέση του υφυπουργού ναυτιλίας. Ακόμα και όταν ήρθαν τα πρώτα δημοσιεύματα αλλά και οι δηλώσεις του υφυπουργού μία ημέρα πριν κανείς δεν έδωσε σημασία. 

«Είναι προφανές, ότι μπορεί να δεχτώ διάφορες επιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Προσωπικά τις θεωρώ αυτονόητες και είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος. Όταν κάποιος ασκεί μια δραστηριότητα, μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα» είχε δηλώσει μία μέρα πριν παραιτηθεί ο Γ. Βερνίκος στον Βήμα Fm. 

Έπρεπε να υπάρξει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ανέφερε τα όσα λέει το γράμμα του νόμου και να παραιτηθεί ο Γ. Βέρνικος.





real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια