Δεν σας λέμε το σχέδιο μας για να μην το μάθουν οι αντίπαλοι !

Και δεν βρέθηκε ένας να τον μαζέψει ;
Σ' ένα ασύντακτο παραλήρημα ο Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι επικίνδυνος για την χώρα μη έχοντας εναλλακτικό πρόγραμμα για να κυβερνήσει.
Βέβαια είπε το εξής γελοίο ''ότι δεν λέμε το πρόγραμμα για να μην το μάθουν οι αντίπαλοι μας''



Είχαμε και την απαιτούμενη κωλοτούμπα του μαθητευόμενου μάγου.


Η φράση μονομερής κατάργηση του Μνημονίου, ή ακόμα και επαναδιαπραγμάτευση του, εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για αντικατάσταση του αναποτελεσματικού Μνημονίου χρεοκοπίας με ένα σχέδιο ανόρθωσης της χώρας.
Ο Τσίπρας επικαλέστηκε πολλές φορές την ωριμότητα του ελληνικού λαού και αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι πολλές φορές είπε ότι από τις 18/06 αποκαθίσταται η δημοκρατία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Δηλαδή κατά τον Τσίπρα δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Ευρώπη. 
Μετά από αυτό όλη Ευρώπη πανηγυρίζει που επιτέλους ήρθε ο Τσίπρας για να τους ελευθερώσει από τι άραγε ; μόνο αυτός ξέρει.
Βέβαια δεν μας είπε πως θα γίνει αυτό ; μήπως με επανάσταση όπως λέει και ο φίλος του ο Αμυράς η ο πνευματικός του ο Ζίζεκ που λέει να κόβουμε κεφάλια και @ρχίδι@ σύριζα ;


'Οταν ρωτήθηκε τι θα γίνει εάν η χώρα δεν πάρει τη δόση από τους εταίρους, είπε ότι θα καταγγελθεί αυτή η εξέλιξη ως εκβιασμός. 


Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί σε περίπτωση παγκόσμιων εξελίξεων την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Δεν μπορεί οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο. 


Είπε ωστόσο, ότι θα επιδιώξει να συμφωνηθεί σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής η εγγύηση των καταθέσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ οι τράπεζες θα ενισχυθούν μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση και με δημόσιο έλεγχο, καθώς θα εκδοθούν για αυτές κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου.


Ενα άλλο σημείο της ομιλίας του που θα συζητηθεί είναι ότι ο κ.Τσίπρας είπε ότι η οικονομία θα τονωθεί εαν επιστρέψουν στις τράπεζες τα 25 δισ. ευρώ που βρίσκονται στα σπίτια των των πολιτών κάτω από τα στρώματα.  


Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη αύξησης των εσόδων, εξαγγέλλοντας άνοδο των φορολογικών εσόδων από τους έχοντες κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή κατά 2 δισ. περίπου ετησίως.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια