Μετατίθεται η ημερομηνία διακοπής του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος


Οι πρακτικές δυσκολίες που προέκυψαν, λόγω της επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας, κατέστησαν αδύνατη τη διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό στις 6 Ιουλίου 2012, όπως είχε αρχικά οριστεί.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η διακοπή του αναλογικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής του Υμηττού των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας θα....
πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.


Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουλίου, τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας εκτός των ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» και θα εκπέμπουν, πλέον, μόνο ψηφιακά.


Οι ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα και θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά, με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στις 17 Αυγούστου 2012. Από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» εκπέμπεται ήδη ψηφιακό σήμα.


Όπως ανακοινώθηκε, οι συχνότητες εκπομπής του ψηφιακού σήματος θα παραμείνουν οι ίδιες, δηλαδή 22 (482 MHz), 48 (690 MHz), 52 (722 MHz) για τα κανάλια που εκπέμπει η (της;) ΕΡΤ, 46 (674 MHz) για τα κανάλια ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 47 (682 MHz) για τα κανάλια MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.


Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι το λεκανοπέδιο Αττικής, τα Μεσόγεια, οι δυτικές ακτές των Κυκλάδων και οι νότιες ακτές της Ευβοίας.


Οι κάτοικοι της Αττικής έχουν, από τον Ιούνιο του 2010, πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα από τα Κέντρα Εκπομπής «Υμηττός» και «Αίγινα», ως εκ τούτου είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν, ήδη, προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προσαρμογής.


Σημειώνεται πως το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει το αναλογικό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας παρέχοντας στην πλειονότητα των τηλεθεατών τη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά το σήμα που θα λαμβάνουν στους δέκτες τους.


Όσοι τηλεθεατές παρακολουθούν αναλογικά τα τηλεοπτικά προγράμματα των καναλιών εθνικής εμβέλειας, και επιθυμούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα, θα χρειαστεί είτε να


- προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος ή τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη που να υποστηρίζουν την τεχνολογία κωδικοποίησης MPEG-4 είτε


- να επανασυντονίσουν, στους ψηφιακούς δέκτες, τους τα κανάλια 48 και 52 για τους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς και στις συχνότητες 46 και 47 για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
zappit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια