Συμφώνησαν να μη γίνουν απολύσεις στο δημόσιο - Η τελευταία σύσκεψη για τις προγραμματικές


Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα συνάντηση των αντιπροσωπειών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να «κλειδώσουν» οι προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησης. Συμφωνία της κυβερνητικής τρόικας να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.
Τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει....
να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. 


«Τη μείωση στο δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Άρα από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του δημοσίου», είπε.


Ερωτηθείς για τη δέσμευση έναντι της τρόικας για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε: «Νομίζω ότι και η τρόικα θα πάρει τα μηνύματα. Το βασικό που ήθελε η τρόικα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει μια συνοχή, θα είναι βιώσιμη, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Εκτιμάμε ότι αν δει και η τρόικα ότι υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση, ότι κι εκείνη θα αλλάξει στάση σε μια σειρά κομβικά ζητήματα».


Στην παρατήρηση ότι ο κ. Γιούνκερ δεν έδειξε διατεθειμένος στις δηλώσεις του για ουσιώδεις αλλαγές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Μην στέκεστε μόνο στον κ. Γιούνκερ. Υπάρχουν και άτυπες ενημερώσεις από συνεργάτες του κ. Γιούνκερ που κάνουν λόγο ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης όρων του μνημονίου…».


Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις μαραθώνιες συνεδριάσεις των τελευταίων δυο ημερών έχουν κλείσει σχεδόν όλα τα κεφάλαια και αναμένονται να συμφωνηθούν οι τελικές διατυπώσεις. Μόλις οι αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά φτάσουν σε πλήρη συμφωνία, το κείμενο να δοθεί στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, που συναντώνται στις 13:00, για την τελική έγκριση


Η κυβερνητική τρόικα συμφωνεί επίσης ότι η φορολόγηση των επιχειρήσεων πρέπει να πέσει στο 20%, προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν το προσωπικό τους και να μη γίνουν νέες απολύσεις. 
Συμφωνία υπάρχει και για την αναπροσαρμογή των φορολογικών συντελεστών των φυσικών προσώπων με ένα νέο φορολογικό σύστημα
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Προσοχη στους μισθοφορους .Εχουμε αλλη κορη να διορισουμε στη βουλη Κε Φωτη...σοβαρε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.