Μέρκελ: Οσο ζω δεν θα μοιραστούμε το χρέος


Ε Ωραία τότε άντε ψόφα μήπως δούμε καμιά προκοπή.
Επειδή το προσδόκιμο ζωής στην Γερμανία είναι 82,5 χρόνια εσύ έχεις ακόμα πολλά χρόνια ζωής , οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε να ψοφήσεις, εκτός αν κάποιος σε βοηθήσει.
«Δεν θα υπάρξει κοινή ανάληψη χρέους όσο ζω», φέρεται να είπε η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της. Η δήλωση της κ. Μέρκελ είναι ενδεικτική της....

πίεσης που ασκείται στη Γερμανία για αποφασιστικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης ενόψει της συνόδου κορυφής, αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες. Ενδεικτικές του κλίματος που υπάρχει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήταν οι φήμες πως ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι απείλησε με παραίτηση εάν δεν συμφωνήσει η Γερμανία σε έκδοση ευρωομολόγου. Οι φήμες διαψεύστηκαν από τη Ρώμη. Τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, την έκδοση ευρωομολόγου αρχικά μικρής διάρκειας, ταυτόχρονα με τον στενότερο δημοσιονομικό έλεγχο των κρατών–μελών και τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης με κοινό πλαίσιο ασφάλισης καταθέσεων, προτείνουν οι τέσσερις κορυφαίοι θεσμικοί εκπρόσωποι της Ε.Ε., δηλαδή, οι πρόεδροι της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπέι και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και οι ομόλογοί τους, του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
 «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια