Εφιαλτική νύχτα - Καίγονται τώρα σπίτια σε Λεγρενά, Μεγάλα Πέυκα και Συντερίνα - Κλειστή η Σουνίου

Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι κάτοικοι τα σπίτια τους σε Λεγρενά και Π. Φώκαια
- Πύρινα μέτωπα σε Ν. Μάκρη, Πεντέλη, Κάλαμο, Παλλήνη, Σούνιο και Μαραθώνα
- Εκκενώθηκαν οικισμοί κι ένα γηροκομείο ενώ το πύρινο μέτωπο έφτασε το Σούνιο
- Κάηκαν σπίτια και μάντρα με αυτοκίνητα στους οικισμούς Θυμάρι, Π. Φώκαια και τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες
- Δείτε συγκλονιστικά βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς
- Κάηκαν αυτοκίνητα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη


Δύσκολη νύχτα....
για τους κατοίκους των οικισμών που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Οι εικόνες θυμίζουν θρίλερ με τη μεγάλη πυρκαγιά να μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα. Οι φλόγες "κύκλωσαν" τον οικισμό Συντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια και Θυμάρι ενώ από τις 17:00 εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα και στην Πεντέλη, την Παλλήνη, την Νέα Μάκρη, στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο και στον Μαραθώνα στο Κάτω Σούλι. Στη συνέχεια η φωτιά κατευθύνθηκε προς τις περιοχές Λεγρενά, Χάρακα  ενώ οι φλόγες έφτασαν στο Σούνιο.


Αυτήν την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση στους οικισμούς Π. Φώκαια και Θυμάρι ενώ στους οικισμούς Λεγρενά, Μεγάλα Πεύκα και Συντερίνα καίγοντα σπίτια.  Από μεγάφωνο ακούγονται συνεχώς οδηγίες προς τους τελευεταίους εναπομείναντες κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Οι περισσότεροι αρνούνται να απομακρυνθούν και απλά στέκονται λίγο πιο μακριά παρακολουθώντας την τεράστια καταστροφή και τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια τους.


Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Σουνίου από το 53ο χλμ και μετά.




Μπλόκο της τροχαίας στη Σουνίου
Μπλόκο της τροχαίας στη Σουνίου


Δείτε το βίντεο από το Σούνιο

Οι εναέριες επιχειρήσεις κατάσβεσης σταμάτησαν γύρω στις 21:00, ωστόσο άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να σχηματίσουν αντιπυρικές ζώνες για να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς. Ένα όχημα της πυροσβεστικής εγκλωβίστηκε όταν περικυκλώθηκε από τη φωτιά, όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν εγκαίρως. Το έργο της πυροσβεστικής δυσκολεύουν οι συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης των ανέμων.  Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει ολον'υχτια μάχη με τις φλόγες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια