Καταγγελία στο ΣΔΟΕ για ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού του Ακη με 850 εκ.


Καταγγελία στο ΣΔΟΕ για λογαριασμό του Ακη στην Ελβετία με 850 εκ. δολάριαΠληροφορίες που εμφανίζουν τον πρώην υπουργό, Ακη Τσοχατζόπουλο, ως κάτοχο λογαριασμού στην Ελβετία ύψους 850 εκ. δολαρίων, μετέφερε μέσω επιστολής του προς το ΣΔΟΕ, γνωστός δικηγόρος.


Σύμφωνα με το protothema.gr από την αναφορά....
που κατέθεσε τον Ιούνιο του 2011 ο ΣΔΟΕ στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκύπτει ότι στην επιστολή του ο γνωστός δικηγόρος αναφερόταν σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο πρώην υπουργός είναι κάτοχος επώνυμου ατομικού λογαριασμού στην UBS στη Ζυρίχη στον οποίο υπάρχουν καταθέσεις 850 εκ. δολαρίων ΗΠΑ.


Τόσο ο χρονική στιγμή κατά την οποία έγινε η καταγγελία αυτή στο ΣΔΟΕ όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας, εάν όντως, δηλαδή, υπάρχει ο εν λόγω λογαριασμός ή όχι, δεν έχουν γίνει γνωστά.


Επίσης, στο ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από την ίδια αναφορά, μεγάλο μέρος του προσωπικού αρχείου του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε από το γραφείο του στην οδό Κομνά Τράκα το βράδυ που πήρε δημοσιότητα το θέμα του σπιτιού του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


Η καταγγελία σύμφωνα με την αναφορά του ΣΔΟΕ έγινε στην υπηρεσία μέσω ανώνυμου τηλεφωνήματος.


Σύμφωνα με την καταγγελία, το αρχείο του πρώην υπουργού, μεταφέρθηκε το βράδυ εκείνο προς άγνωστη κατεύθυνση, με αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε από έρευνα ανήκε στη σύζυγο πρώην στενού του συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου.


Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός, δυο χρόνια πριν, είχε υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων, στην οποία ισχυριζόταν ότι το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου είχε γίνει διάρρηξη στο γραφείο του στην οδό Κόμνα Τράκα και είχε κλαπεί μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.


Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσοχατζόπουλο είχαν κλαπεί 15 ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη στα οποία μεταξύ άλλων περιέχονταν και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Σε ότι αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, από την Εισαγγελία, είχε ερευνηθεί και δεν είχε εντοπιστεί οποιαδήποτε σύνδεση με την μεταφορά και την καταγγελλόμενη διάρρηξη.

iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια