Οικονομόπουλος: "Κατά λάθος... παραγράφηκε η υπόθεση των 3 εκ. με τους καφέδες του Ψωμιάδη"


Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην εκδίκαση της υπόθεσης του Μάκη Ψωμιάδη, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για την πορεία της δικαστικής διαμάχης της Ένωσης με την οικογένεια Ψωμιάδη και αποκάλυψε στοιχεία για υποθέσεις που μπήκαν στο αρχείο... κατά λάθος!


Παράλληλα δεν δίστασε....
να σχολιάσει την στάση του ΣΔΟΕ που μπλόκαρε τους λογαριασμούς της ΠΑΕ για μια δόση προς το δημόσιο που καθυστέρησε την στιγμή που η ΑΕΚ έχειπληρώσει στην εφορία 13,5 εκ. και το 1,5 εκ. από αυτά το τελευταίο διάστημα.


Διαβάστε εδώ τα όσα συζήτησαν στο έκτακτο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τι είπαν για τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, το άρθρο 44 αλλά και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


- Για τις οφειλές του Ψωμιάδη και τη μηνυτήρια αναφορά που εκκρεμεί έναν χρόνο:


"Δεν υπάρχει διαμάχη της ΑΕΚ με τους Ψωμιάδηδες, δεν έχει κάτι να μοιράσει μαζί τους. Με τελεσίδικη απόφαση της έχει αναγνωριστεί οφειλή 44 εκατ. ευρώ με τόκους. Υπάρχουν, δε, ποσά που της έχουν υπεξαιρεθεί, με τη συγκεκριμένη υπόθεση -11 χρόνια μετά- να εκκρεμεί. Το ίδιο γίνεται και με μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί εδώ και ένα χρόνο στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.


Δεν ξέρω αν φοβάται ή αν κάνει δημόσιες σχέσεις, πάντως δεν την έχει βάλει καν στο αρχείο. Έχει δώσει καλά δείγματα γραφής με την υπόθεση των στημένων, δεν αμφισβητώ τις προθέσεις της, όμως αυτό που συμβαίνει -να εκκρεμεί για ένα χρόνο στα χέρια της η υπόθεση- καταρχήν είναι ασυνήθιστο. Και εν πάση περιπτώσει, δεν θα έχει νόημα για την ΑΕΚ να πετύχει η «εγχείριση» όταν εκδικαστεί και εν τω μεταξύ να έχει πεθάνει ο ασθενής".


Για τη νέα αναβολή στην υπόθεση Ψωμιάδη:


"Η νέα δίκη θα γίνει πλέον στις 21 Νοεμβρίου λόγω του ότι τα Σκόπια δεν έστειλαν το έγγραφο με το οποίο να αναφέρεται ότι μπορεί να δικαστεί για όλα τα αδικήματα. Δεν φοβάμαι ότι μπορεί να συμβεί κάτι άλλο, δεν είναι πολιτικός κρατούμενος ο Ψωμιάδης. Φοβάμαι όμως κάτι άλλο και θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.


Όταν ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, υπήρξε τριπλή κατηγορία. Για υπεξαίρεση, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων για δυο υποθέσεις: Τα έργα 17 εκατ. ευρώ που υποτίθεται ότι έγιναν στους Θρακομακεδόνες και τους... καφέδες 3 εκατ. ευρώ που αγοράστηκαν εκείνη την περίοδο στην ΑΕΚ.


Η πρώτη υπόθεση -όπου μόνο το Δημόσιο μπορεί να παρασταθεί ως ενάγων διότι αυτό ζημιώνεται- εκδικάστηκε κανονικά και υπήρξε καταδίκη σε 4 χρόνια. Το νομικό επιτελείο και ο Ντέμης Νικολαΐδης ήμασταν παρόντες παντού και απετράπη το "κουκούλωμα". Στη δεύτερη υπόθεση όμως, αυτή των καφέδων, στη δικογραφία βρίσκονταν (πιθανότατα κακώς) κατηγορούμενοι κι άλλοι εκτός των Ψωμιάδηδων. Άνθρωποι όπως ο Δημητρέλος, ο Γρανίτσας, ο Σιρχάουζ, ο Βαλασόπουλος. Επειδή όμως μέσα σε αυτούς υπήρχε κι ένας δικηγόρος, παραπέμφθηκε στο εφετείο.


Εκείνο έκρινε ότι η δίωξη γι' αυτούς έπρεπε να παύσει και την έστειλε πίσω στο Πρωτοδικείο για να συνεχιστεί κατά των Ψωμιάδηδων. Κι εκεί έγινε το αξιοσημείωτο: Κατά λάθος η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και παραγράφηκε! Νωρίτερα, δε, το δημόσιο δεν παρέστη (παρόλο που μόνοι μάρτυρες ήταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ). Κι έτσι δεν εκδικάστηκε μια υπόθεση 3 εκατ. ευρώ, την ώρα που για 3 και 5.000 ευρώ το κράτος προχωρά σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων".


Για τη στάση της Εφορίας απέναντι στην ΑΕΚ:


"Η ΑΕΚ έχει πληρώσει συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ στην Εφορία, με το 1,5 εκατ. απ' αυτά το τελευταίο διάστημα. Κι ενώ συμβαίνει αυτό, έρχεται ο προϊστάμενός της, κ. Σταύρος Καββαδίας -για μια επταήμερη καθυστέρηση δόσης- να προχωρήσει σε κατάσχεση των εσόδων της ΑΕΚ για το σύνολο της ρύθμισης. Μιας ρύθμισης που -το τονίζω- δεν είχε καταπέσει, εξυπηρετούνταν, απλά υπήρξε μια καθυστέρηση επτά ημερών. Ακόμα λοιπόν κι αν ο κ. Καββαδίας κάνει το καθήκον του με το γράμμα του νόμου, το Δημόσιο θα ζημιωθεί σε περίπτωση που διαρρηχθεί το άρθρο 44.


Γι' αυτό το λόγο έχω προτείνει το ποσό που απαιτείται (1,25 εκατ. ευρώ) να καταχωρηθεί στην Εφορία από τις υποχρεώσεις που δεν εκκρεμούν, αλλά έχουν επιδικαστεί νόμιμα στην ΑΕΚ από τον Ψωμιάδη. Ο προϊστάμενος όμως αρνείται, λέει ότι δεν μπορεί να το κάνει νομικά και ζητά εγγυητική τραπέζης".


Για το ότι οι χειρισμοί στην υπόθεση των τιμολογίων Ψωμιάδη δημιουργεί υποψίες:


"Θα μείνω στα εξής. Δουλειά μου δεν είναι να πονηρεύομαι, αλλά να φέρω τα λεφτά που έχουν υπεξαιρεθεί από την ΑΕΚ. Η υπόθεση δεν αφορά μόνο εκείνη, αλλά το σύνολο της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.


Υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη, υπάρχει συγκεκριμένος υπάλληλος που έβαλε την υπόθεση στο αρχείο και πρέπει να βρεθεί. Επίσης, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες στα στελέχη του Δημοσίου που δεν παρέστησαν ως ενάγοντα στην υπόθεση των 3 εκατ. ευρώ. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να βρεθούν.


Γι' αυτό το λόγο θα κατατεθεί μηνυτήρια καταγγελία την Παρασκευή στην Εισαγγελία για να διερευνηθεί το ταχύτερο το «κουκούλωμα» -έστω και κατά λάθος- της υπόθεσης. Να μάθουμε αν ο "Χ" υπάλληλος, δικαστής, δικηγόρος ή μεσολαβητής παρενέβη και με ποιο αντάλλαγμα.


Κάνω τη δουλειά μου, δεν ψυχανεμίζομαι. Αν κάνουν και οι άλλοι που κάνουν το ίδιο, δεν θα εκπλαγώ αν η ΑΕΚ πάρει λεφτά μέσα στο χρόνο. Το εξώδικο όμως για τη δόση του 44 είναι για τον Σεπτέμβριο. Αν διαρρηχθεί, θα πέσουν στο κεφάλι της ΑΕΚ χρέη άνω των 100 εκατ. ευρώ. Και τότε θα πτωχεύσει και το Δημόσιο θα πάρει το πούλμαν και κάποιες μπάλες.


Αν η Εφορία συνεχίσει αυτή τη στάση, θα βλαφθεί το Δημόσιο. Τα 28 εκατ. που της χρωστάει η ΑΕΚ έχουν ρυθμιστεί σε πολλές δόσεις και με τη νέα κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να ρυθμιστούν σε περισσότερες. Θα είναι «δώρο-άδωρον» λοιπόν η ΑΕΚ πάρει τα χρήματά της από τον Ψωμιάδη μέσα στον χρόνο και νωρίτερα να έχει καταδικαστεί από την Εφορία".

Sport24

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια