ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ, ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ, ΜΙΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ-ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡ0...


1. Το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη, από τη μόνιμη στήλη του "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ" εις "ΤΑ ΝΕΑ", το οποίο αρχίζει με το λογικό παράλογο ότι "πρέπει κάποιος να είναι έλληνας δημοσιογράφος ή/και έλληνας αριστερός (έννοιες που συνήθως ταυτίζονται...), γιά να διαπιστώνει ότι  νικητής των εκλογών είναι εκείνος που βγήκε...δεύτερος!". Υποθέτω ότι....
θα πρέπει να συμβουλευθεί το Μανωλάκειο "κώδικα δημοσιογραφίας" (δημοσιευθέντα εις την "ΑΥΓΗ") συμφώνως με τον οποίο επαρκείς δημοσιογράφοι και υπεράνω διασυνδέσεων("παπαγαλάκια") ή χρηματισμού, είναι μόνον...οι κλακαδόροι του Τσίπρα, με θεματοφύλακα του εν λόγω κώδικος το ΣΥΡΙΖΑιο πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και τη "Συσπείρωση" του, διότι, άλλως πώς, κινδυνεύει να ελεγχθεί-αν επιμένει σε όσα έχει γράψει-ως ανεπαρκής επαγγελματικώς!

2. Το άρθρο του κομμουνιστογενούς εκ του ΚΚΕ εις την τελευταία σελίδα της "ΑΥΓΗΣ" Θανάση Καρτερού, με το οποίο ειρωνεύεται τα αγγλικά του αρχηγού του πρωτεύσαντος κόμματος της ΝΔ, στον οποίο καταλογίζει "παπάρα" και "σαμαρολογίες". Προφανώς μεταφέρει τη γραμμή της "υπεύθυνης και μαχητικής αντιπολίτευσης" του Αρχηγού του, που υπεσχέθη ο κομισάριος Σκουρλέτης. Προφανώς, έχων κατά νουν τα Αγγλικά-Γαλλικά του Αλέξη, θα θεωρεί ότι ο τελευταίος "του τα ρίχνει"!. Πάντως το "ανεξαρτήτως γλώσσας", κ. αρθρογράφε, βεβαιοί πενίαν Ελληνικών. Θα έπρεπε να γράψετε, είτε "ανεξαρτήτως γλώσσης", είτε "ανεξάρτητα από γλώσσα". Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, αλλά πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι που ελέγχουν τους γλωσσικούς βαρβαρισμούς, γιά τους οποίους ουδείς είναι υπεράνω κριτικής.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια