WRC Ράλι Ακρόπολις, 2η μέρα: Προηγείται ο Λεμπ!


Η χθεσινή πρώτη μέρα του Ράλι Ακρόπολις με την ειδική της Κινέτας μας έδωσε μια γεύση για το τι θα επακολουθούσε σήμερα 2η μέρα του αγώνα. Μάχη με τα σκληροτράχηλα εδάφη, προβληματισμός και λάθος επιλογές ελαστικών, εγκαταλείψεις και φυσικά προβάδισμα για.... το Σεμπαστιάν Λεμπ που έλεγε ότι πάει “flat –out” και ταυτόχρονα δήλωνε έτοιμος να πιέσει κι άλλο.

Ο Γάλλος πρωταθλητής προηγείται στον εθνικό μας αγώνα και ακολουθούν οι Λάτβαλα (+6.5sec), Σόλμπεργκ (+17.7sec), Χίρβονεν (+49.6sec).
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Παόλε Νόμπρε που οδηγεί Mini: «To Ακρόπολις είναι σίγουρα το Ράλι των Θεών γιατί μας προστάτεψαν και για λίγα εκατοστά δεν πέσαμε στο γκρεμό».

Με την βοήθεια των σχολίων του γραφείου Τύπου πάμε να δούμε τη δράση στις σημερινές ειδικές:
Αγία ΜαρίναΟ Jari-Matti Latvala πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική. Ο Sebastien Loeb ήταν 2ος, μόλις 0,4 δλ. πίσω του. Ο Petter Solberg ήταν 3ος, αλλά αναφέρει πως το αυτοκίνητο είναι δύσκολο στην οδήγηση.

Θήβα – 1 Ακόμα ένας 1ος χρόνος για τον Jari-Matti Latvala, που είναι πλέον επικεφαλής του ράλλυ, με 3,3 δλ. διαφορά από τον Sebastiaen Loeb. Ο Petter Solberg ήταν ο 3ος ταχύτερος στην ειδική, 0,2 δλ πίσω από τον Latvala και μόλις 0,1 πίσω από τον Loeb, που πέτυχε το 2ο καλύτερο χρόνο της ειδικής. Η ειδική ήταν λασπωμένη και κάποιοι οδηγοί επέλεξαν συνδυασμό μαλακής και σκληρής γόμας. Ο Daniel Oliveira εγκατέλειψε, λόγω ασθένειας του συνοδηγού του.



Ελικώνας – 1 
Ο Petter Solberg κέρδισε την πρώτη του ειδική διαδρομή με τον εντυπωσιακό χρόνο των 14:05.9, σχεδόν 10 δλ. ταχύτερος από τον 2ο. Μετά από 4 ειδικές στον αγώνα, ο Sebastien Loeb τέθηκε επικεφαλής του αγώνα 1,2 δλ. μπροστά από τον Jari-Matti Latvala και 4,5 μπροστά από τον Petter Solberg.

Βωξίτες – 1 Ο Mikko Hirvonen έκανε τον καλύτερο χρόνο, με τον Sebastien Loeb να τον ακολουθεί με μόλις 1,1 δλ. διαφοράς. Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι ακόμα στην 1η θέση του αγώνα και αυξάνει τη διαφορά του από τον Jari-Matti Latvala στα 5,7 δλ. Ο Petter Solberg είναι 3ος, 8,7 δλ. πίσω από τον Loeb. Ο Mikko Hirvonen μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στα 9,9 δλ.

Δροσοχώρι  Ο Sebastien Loeb πέτυχε τον καλύτερο χρόνο της ειδικής και αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του. Ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος είναι 10,1 δλ. πίσω από τον Γάλλο στη Γενική κατάταξη, παραπονέθηκε για την οδική συμπεριφορά του Fiesta του στη λάσπη. Ο Petter Solberg χτύπησε ένα βράχο και ίσως έχει πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης. Ο Νορβηγός, που είχε και κλατάρισμα, είναι πλέον 4ος, μόλις 3,8 δλ. πίσω από τον Mikko Hirvonen. Ο τελευταίος είναι 3ος Γενικής, 15 δλ. πίσω από την κορυφή.



Βωξίτες – 2
Ο Jari-Matti Latvala κέρδισε την SS7 με μόλις 0,7 δλ. διαφορά από τον Sebastien Loeb. Ο Γάλλος είναι ακόμη επικεφαλής του αγώνα, 9,4 δλ. μπροστά από τον Latvala. Ο Οtt Tanak βγήκε από το δρόμο και είχε κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν 9 λεπτά. Επίσης, ο Evgeny Novikov είχε προβλήματα με τον κινητήρα του Fiesta του.

Ελικώνας – 2Ο Petter Solberg πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική και περνά στην 3η θέση της Γενικής. Ο Sebastien Loeb συνεχίζει στην κορυφή της Γενικής, με τον Jari-Matti Latvala να ακολουθεί με 10,2 δλ. διαφορά. Ο Ott Tanak εγκατέλειψε στην απλή, εξαιτίας προβλήματος στο διαφορικό, ενώ ο Engeny Novikov αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον επιλογέα ταχυτήτων του Fiesta του.

Θήβα – 2

Ο Jari-Matti Latvala έκανε τον καλύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική της σημερινής μέρας, μειώνοντας τη διαφορά του από τον επικεφαλής, Sebastien Loeb, σε 7,5 δλ. Ο Petter Solberg διατηρεί την 3η θέση στη Γενική κατάταξη. Ο Mikko Hirvonen έχασε χρόνο, εξαιτίας ενός κλαταρίσματος. Ο Mads Ostberg έχασε πολύ χρόνο, καθώς κόλλησε στην άκρη του δρόμου, ενώ ο Thierry Neuville ολοκλήρωσε την SS9 χωρίς ημιαξόνιο.

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο στην Πελοπόννησο με τέσσερις ειδικές διαδρομές: Κλέλια – Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι, Ζήρεια που θα διεξαχθούν από δυο φορές η καθεμία.
Ευκαιρία για εκδρομή, τι λέτε;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια