Πρώτη βολή βλήματος EXOCET εναντίον πλοίων επιφανείας από αεροσκάφος της Π.Α.


Την πρώτη βολή της αεροπορικής εκδόσεως του πασίγνωστου βλήματος εναντίον πλοίων επιφανείας (anti-ship missile) "Exocet" πρόκειται να πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, την Τρίτη 29 Μαίου, η Πολεμική μας Αεροπορία.
Η βολή του βλήματος....
θα πραγματοποιηθεί από ένα αεροσκάφος - φορέα Mirage-2000 της 330 Μοίρας Παντός Καιρού (331 ΜΠΚ) της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, στον εναέριο χώρο του Πεδίου Βολής Κρήτης. Επειδή στο σχεδιασμό είναι - σύμφωνα με τις πληροφορίες - την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο να πραγματοποιήσουν βολές κατευθυνομένων βλημάτων και από σκάφη του Πολεμικού μας Ναυτικού, πιθανότατα όλα αυτά θα λάβουν τη μορφή ενός σεναρίου ασκήσεως, που θα τελεί υπό την επιχειρησιακή καθοδήγηση του ΓΕΕΘΑ, στο οποίο άλλωστε υπάγεται διοικητικά και το Πεδίο Βολής Κρήτης.
Αναμφίβολα πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο "ενεργοποιήσεως" των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων την παρούσα χρονική περίοδο, όπου υπάρχει πολιτική αστάθεια και μη εκλεγμένη κυβέρνηση, ώστε να περάσει προς τον οποιονδήποτε στο εξωτερικό το μήνυμα ότι οι ΕΔ της χώρας επαγρυπνούν και βρίσκονται σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Λ.Σ.Μ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια