Τους κάνει πλακίτσαοΤσίπρας: Να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους Βενιζέλος - Σαμαράς

Στον Αλέξη Τσίπρα η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων εκτός της Χρυσής Αυγής....  
15:37 Στη Βουλή προσήλθε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης που αναμένεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. 

15:35 
Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν έχουν μετανιώσει, να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ στην οποία θα αναφέρουν ότι δεν ισχύουν οι προηγούμενες δεσμεύσεις τους.

14:55
 Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνει συνάντηση φέρεται να είπε η Αλ. Παπαρήγα κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν πριν από λίγο με πρωτοβουλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

14:20 Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας» απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε αν θα δεχθεί τη στήριξη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου έλαβε τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Κ. Παπούλια. 



13.55 
Μπροστά στις κάμερες ο Κάρολος Παπούλιας είπε απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα: «Σας κάλεσα να σας αναθέσω διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εύχομαι να το πετύχετε γιατί ο λαός έχει ανάγκη μια σταθερή κυβέρνηση». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Είναι μια ιστορική στιγμή για την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα. Είναι μια μεγάλη ευθύνη και για εμένα προσωπικά αν αναλογιστεί κανείς ότι προηγούμενος ηγέτης της Αριστεράς ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης. Θα είχα περισσότερες δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης αν είχαμε διαφορετικό εκλογικό νόμο ή λίγες ψήφους παραπάνω».



13:50 
Το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου πέρασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι ο Α. Τσίπρας, ο οποίος θα λάβει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με την Αλέκα Παπαρήγα αναμένοντας απάντηση από την Γ.Γ. του ΚΚΕ για συνάντηση.

Στις 15.30 στο γραφείο του, στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και στις 17.30 με αντιπροσωπία των Οικολόγων Πράσινων, ενώ στις 19.00 θα συζητήσει με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.



real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια