Στον Α.Σαμαρά η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης - ΟΧΙ από Τσίπρα! - Ναι μεν αλλά υπό όρους από Βενιζέλο - Δηλαδή όχι....


Μόλις 20 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ηταν η πρώτη συνάντηση με πολιτικό αρχηγό από την στιγμή που ο κ.Σαμαράς πήρε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ.Τσίπρας είπε....
όχι στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας: "Οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ είναι στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της αριστεράς".


Σύντομη ήταν η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κράτησε μόλις 15 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ανοικτός να συμμετάσχει σε κυβέρνηση και θα προτείνει πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρωθυπουργό. 


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κα Παπαρήγα ο κ.Σαμαράς, η γ.γ. του ΚΚΕ του εξήγησε ότι μια συνάντησή τους δεν θα είχε αντικείμενο.


Νωρίτερα, μια δήλωση του Κάρολου Παπούλια τα είπε όλα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. 
Αν και στη συνάντησή του με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής δήλωσε από τη φύση του αισιόδοξος, σε συνομιλία του αργότερα με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά αισιόδοξος εμφανίστηκε. Όταν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ τον ρώτησαν αν το επόμενο διάστημα θα τον βλέπουν συχνά, ο Κάρολος Παπούλιας τους απάντησε: "Αντίσκηνα έχετε; Σας παραχωρώ τον κήπο", δίνοντας το στίγμα των εξελίξεων μετά τις εκλογές της Κυριακής.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια