Πουλάει τρελίτσα ο Τσίπρας

Πήρε την εντολή ο Τσίπρας και θα αρχίσει τις συναντήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.
Πρώτα θα συναντήσει τα αριστερά κόμματα και μετά την Ν. Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Για να δούμε ποια είναι τα αριστερά κόμματα, τα εξής δύο. Το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ, με το ΚΚΕ να λέει ότι δεν συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση, άρα μένει η ΔΗΜΑΡ με 19 βουλευτές....



Μετά θα έχει συνάντηση με τον Καμμένο που έχει 32 βουλευτές και έτσι μαζεύει 52 +33+19 =114 αν συμφωνήσουν όλοι.
Για να πάει στον Παπούλια και να ζητήσει να πάει στην βουλή για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θέλει όμως 120 ψήφους που δεν τους έχει με δεδομένη την άρνηση του να συνεργαστεί με Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ, άρα δεν έχει νόημα όλο το σκηνικό που στήνει από το πρωί ο Τσίπρας ότι θα συναντήσει όλα τα κόμματα της αριστεράς δηλαδή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ μετά θα δει την Κατσέλη, πλήθος εξωκοινοβουλευτικών και δεν ξέρω γω ποιούς άλλους. Για ποιο λόγο να συναντηθεί με όλους αυτούς ; για να πιούνε καφέ ; αφού δεν έχουν κοινοβουλευτική δύναμη δεν συντρέχει και λόγος συνάντησης.
(Μόνο εμένα δεν είπε ότι θα συναντήσει ο Αλέξης)

Ο χρόνος είναι πολύτιμος αλλά ο Τσίπρας μάλλον δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και προσπαθεί να ζήσει την στιγμή που μάλλον δεν θα ξαναζήσει γιατί εντάξει ωραία τα λόγια τα μεγάλα αλλά όταν έρχετε η ώρα της κρίσης κάνει πίσω, απλά γιατί μέχρι χθές ήταν κόμμα του 3 % που δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να κυβερνήση και τώρα ξαφνικά βρίσκετε στη θέση να πρέπει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες διάσωσης της χώρας από πιθανή χρεοκοπία..


Πάντως και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος του δίνουν ανοχή να γίνει Πρωθυπουργός και να πάει στην Ευρώπη για να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας και δανειστές μας το μνημόνιο που κατά δήλωση του δεν το δέχεται και το απορρίπτει.
Δηλαδή ο Τσίπρας λέει να μείνουμε στη Ευρώπη αλλά δεν σας χρωστάμε τίποτα. Εντάξει και το ομόλογο των 450 εκατομμυρίων που λήγει σε μερικές ημέρες ποιος θα το πληρώσει ;  
Εσύ Αλέξη ; Λοιπόν για να σοβαρευτούμε Ευρώπη με χρεοκοπία δεν υπάρχει αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Και λέω χρεοκοπία γιατί εκεί οδηγεί την χώρα η ανεύθυνη πολιτική του Τσίπρα και όλων των νεόκοπων σωτήρων της χώρας μας, στην δραχμή και την εξαθλίωση.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το ΚΚΕ αρνείται πεισματικά να συναντηθεί για να συζητήσει πιθανή είσοδο σε κυβερνητικό σχήμα θυμίζοντας σε όλους το ανέκδοτο πως αν πεις στην Παπαρήγα ότι έγινε Πρωθυπουργός θα πάρει αεροπλάνο και θα εξαφανιστεί.
Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα μικρά κόμματα τα λεγόμενα και κόμματα διαμαρτυρίας, γιατί εκεί ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενα κόμμα διαμαρτυρίας που ξαφνικά από 3 % βρέθηκε να έχει ποσοστό 17 % και να πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. 

Για άλλη μια φορά φαίνεται καθαρά πως ακόμα δεν έχουμε μάθει να ψηφίζουμε όπως πρέπει και ίσως να οφείλετε στο ότι δεν υπάρχουν και οι κατάλληλοι άνθρωποι , κόμματα, για να δώσουν ελπίδα στην χώρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ποσοστό που πήρε η φασιστική Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα ακραίο που κατηγορείται ότι στις τάξεις της έχει ανθρώπους παραβατικούς που έχουν προβλήματα με τον νόμο και για την εν γένει συμπεριφορά τους.

Ας ελπίσουμε ότι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν πολύ σύντομα οι Έλληνες θα ψηφίσουμε σωστά και θα πετάξουμε έξω από την βουλή φασιστικά και χουντικά στοιχεία και θα δώσουμε μια ευκαιρία ακόμα στην χώρα μας και την Δημοκρατία μας.

zouzouni

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια