Βρήκαν μυστικούς λογαριασμούς του Άκη με τεράστια ποσά


Βρήκαν μυστικούς λογαριασμούς του Άκη με τεράστια ποσάΝέα στοιχεία για τους λογαριασμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου σε τράπεζες του εξωτερικού αποκάλυψαν οι έρευνες της αστυνομίας και των δικαστικών λειτουργών. Ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε μυστικούς λογαριασμούς ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην....
Γαλλική τράπεζα Credit Lyonnais.


Στους λογαριασμούς αυτούς σύμφωνα με tovima.gr φέρεται να διακινούνται -την δεκαετία 2000-2010- χρηματικά ποσά της τάξης περίπου των δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Οπως αναφέρουν οι δικαστικοί λειτουργοί πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της δικαστικής έρευνας αφού καταδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός ήταν κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό όπου χειριζόταν τεράστια χρηματικά ποσά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα, οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τη λήψη συμπληρωματικών απολογιών από τους κατηγορουμένους στον Κορυδαλλό ενώ υπάρχει και η σκέψη για διεξαγωγή δίκης εξπρές για την υπόθεση, το ερχόμενο φθινόπωρο.


Εν τω μεταξύ νέα εντυπωσιακά στοιχεία φαίνεται να ανακύπτουν από τις δύο καταθέσεις που έχει δώσει η οδοντίατρος κυρία Σώνα Λεοντοπούλου πρώην σύζυγος του ξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα.


Σύμφωνα με αυτές ο κ. Ζήγρας - ο οποίος δεν έχει καμία πολιτική ιδιότητα - φέρεται να είχε συναντήσεις, με άγνωστο περιεχόμενο, με δύο υπουργούς της Κύπρου και της Αυστρίας αλλά και με έναν ιδιαίτερα γνωστό έμπορο όπλων ο οποίος είχε απασχολήσει την δεκαετία του '90 τα ΜΜΕ για ύποπτες δοσοληψίες...


Τα στοιχεία για τους «μυστικούς» λογαριασμούς του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στην Credit Lyonnais αποκαλύφτηκαν από την έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Κομνά Τράκα.


Σύμφωνα με διαβιβαστικό έγγραφο που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ στο ίδιο χώρο εντοπίσθηκαν στοιχεία για λογαριασμούς της κυρίας Βίκυς Σταμάτη και του κ. Νίκου Ζήγρα στην ελβετική τράπεζα UBS αλλά και σε άλλες αυστριακές και γερμανικές τράπεζες.


Για τις συγκεκριμένες τραπεζικές συναλλαγές του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου και των συνεργατών του φέρεται να κατέθεσε -στις 3 Νοεμβρίου 2011- η πρώην σύζυγος του κ. Νίκου Ζήγρα, η οποία μίλησε για συχνά ταξίδια του ξαδέλφου του κ. Τσοχατζόπουλου στην Αυστρία, στην Ελβετία, στην Γερμανία και στην Κύπρο για τακτοποίηση τραπεζικών θεμάτων. Μάλιστα η ίδια επεσήμανε ότι ο πρώην σύζυγος της προχωρούσε σε επενδύσεις στην Γερμανία, χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο τους.


Εκείνο που εντυπωσιάζει ακόμη στην κατάθεση της κυρίας Λεοντοπούλου είναι οι αναφορές για συναντήσεις του κ. Ζήγρα με υπουργούς ξένων κυβερνήσεων για «άγνωστες δουλειές». Η οδοντίατρος έχει μιλήσει για συναντήσεις του ξαδέλφου του κ. Τσοχατζόπουλου με Αραβες εμπόρους όπλων και με μέλη της παλαιστινιακής αρχής στην Ελλάδα.


iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια