Ολόκληρο το σχέδιο Σαμαρά για να αποφευχθούν οι εκλογές


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΣύγκλιση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατικής Αριστεράς για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας θα επιχειρηθεί αύριο, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, απο τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τις πρώτες συζητήσεις να έχουν ολοκληρωθεί σήμερα, μετξύ....
των επιτελείων των δύο κομμάτων.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ζητηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ περίοδος χάριτος σε επίπεδο αντιπολίτευσης έως ότου δρομολογηθούν οι άμεσες εκκρεμότητες και η παρουσία της χώρας σε Eurogroup και Σύνοδο του ΝΑΤΟ.


Σημειώνεται, ότι απο την πλευρά της Συγγρού, διαρρέεται ότι ο  Αντώνης Σαμαράς θα φτάσει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές διότι είναι ανοιχτά πολλά θέματα.Θα προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωθυπουργός στο κυβερνητικό οικουμενικό σχήμα. Αν δε θέλει τη θέση του πρωθυπουργού, θα τον ρωτήσει αν επιθυμεί οποιοδήποτε άλλο ρόλο σε μία κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Σε περίπτωση που το αρνηθεί και αυτό ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς φαίνεται διατεθειμένος να του πει να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. Το τρίτο σενάριο που θα προτείνει είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. και η ΝΔ θα δώσει ψήφο ανοχής.


parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια