Νεο χαράτσι σε όλες τις επιχειρήσεις μας υποσχέθηκε ο Σύριζα !


Δυό-τρείς τέτοιες χαζομάρες ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα μείνει ούτε μια επιχείρηση ανοιχτή.

Φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη,  προανήγγειλε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Αρχικά ο κ. Μηλιός....
υποστήριξε ότι θα αυξηθεί η φορολογία των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρησεων. Όταν όμως του επισημάνθηκε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν κέρδη, εξήγησε ότι θα φορολογηθούν όλες με συντελεστή 1% επί του τζίρου τους.


"Επιδιώκουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ελαφρύνει την επιβάρυνση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων και θα μεταφέρει τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Το 2011 οι φόροι που μάζεψε το κράτος ήταν 48 δισ. ευρώ και από αυτά 3,7 δισ. ευρώ προσέφεραν τα νομικά πρόσωπα, όλες οι επιχειρήσεις", σημείωσε. Υποστήριξε δε ότι "οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν τζίρο όσο το μισό ΑΕΠ".

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ζημιογόνες επιχειρήσεις αποκρύπτουν κέρδη μέσω off shore εταιρειών, τότε θα έρχονται σε διάλογο με τους επιχειρηματίες προκειμένου να πληρώσουν φόρους!

Ιδιαίτερα όσον αφορά τις offshore και απαντώντας στο ερώτημα "πως θα φορολογήσετε επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα και είναι έτοιμες να κλείσουν" ο κ. Μηλιός δήλωσε: "βάσει των ενδείξεων που θα έχουμε από τις offshore εταιρείες που διαθέτουν". Και στο ερώτημα "θα βρείτε δηλαδή τις offshore" η απάντηση του κ. Μηλιού ήταν "όχι που να τις βρω; Θα φορολογήσω κατ΄ εκτίμηση", ενώ λίγο νωρίτερα είχε σημειώσει: "θα φορολογήσω το μεγαλοεπιχειρηματία που ενώ παρουσιάζει μηδενικά κέρδη, διαθέτει offshore".

Ο κ. Μηλιος σημείωσε ότι στόχος από το μέτρο είναι έσοδα 1 δισ. ευρώ.

Υποστήριξε ότι το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων μπορεί να συμπιεστεί, εφόσον υπάρχουν κέρδη τα οποία όπως είπε «θα βρούμε», ενώ αρνήθηκε ότι αυτό θα έχει επίπτωση σε μισθούς και απολύσεις.

Στην κατηγορία ότι πρόκειται για οριζόντιο μέτρο επί δικαίων και αδίκων, απάντησε ότι θα επιβάλλεται στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι εφοπλιστές για τους οποίους ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά "θα φορολογήσουμε και τους εφοπλιστές".

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται μερικές ημέρες μετά τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος για χρησιμοποίηση των καταθέσεων των Ελλήνων για ανάπτυξη (οι οποίες βεβαίως υφίστανται μόνον λογιστικά) και της τοποθέτησης του ιστορικού στελέχους της αριστεράς και βουλευτή Επικρατείας του Συνασπισμού κ. Μ. Γλέζου ότι δεν μας ενδιαφέρει εάν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα γυρίσουμε στην δραχμή.


protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια