Ξεκίνησε το ράλι των Θεών.


Το χώρο μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο προτιμήθηκε φέτος από τους οργανωτές του Ράλι Ακρόπολις για την πραγματοποίηση της τελετής εκκίνησης του διεθνούς μας αγώνα. Αυτή έγινε υπό καλές καιρικές συνθήκες, αφού αποφεύχθηκε η βροχή, παρά το γεγονός ότι λίγα μαύρα σύννεφα έκαναν την... εμφάνισή τους λίγα....
λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής.

Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, με τις ουρές για ένα αυτόγραφο από τους πρωταγωνιστές να είναι μεγάλες. Στις 17:00, λοιπόν, ανέβηκε το πρώτο αυτοκίνητο στη ράμπα για να ξεκινήσει η τελετή και ο κόσμος να χειροκροτήσει τους αγαπημένους του οδηγούς. Την αποθέωση γνώρισαν ο αγαπημένος των Ελλήνων, Πίτερ Σόλμπεργκ, ο οχτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ, ο ομόσταβλός του, Μίκο Χίρβονεν, και ο έτερος οδηγός της Ford, Γιαρί Ματί Λατβαλά, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό.


Από ελληνικής πλευράς, το θερμό χειροκρότημα κέρδισαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, Λάμπρος Κύρκος και Γιώργος Πολυζώης, καθώς και ο Κύπριος, Σπύρος Παυλίδης, μαζί με το Γάλλο συνοδηγό του, Νικολά Σινγκλέρ. Επίσης, στο Ζάππειο τίμησαν την τελετή με την παρουσία τους η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις, ο Δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, καθώς και ο Δήμαρχος Λουτρακίου (είναι το κέντρο του αγώνα), Κώστας Λογοθέτης.


Ακόμη, να σημειωθεί ότι ο κάθε χορηγός είχε το δικό του περίπτερο, με τις όμορφες κοπέλες να μοιράζουν φυλλάδια και καπέλα, ενώ οι φίλαθλοι είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μια... γεύση από τον προσομοιωτή της εταιρείας Foerst Driving Simulator. Πάντως, τις εντυπώσεις έκλεψε η πανέμορφη ξανθιά Βρετανίδα οδηγός, Λουίζ Κουκ, η οποία λαμβάνει μέρος με ένα Ford Fiesta ST.


«Μάχη για τη νίκη»


Τέλος, κατά το... πέρασμά τους από τη ράμπα εκκίνησης οι πρωταγωνιστές έκαναν δηλώσεις, με τους «μεγάλους» να ελπίζουν σε μια δυνατή μάχη για τη νίκη.


Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών


Σεμπαστιάν Λεμπ: «Είναι δύσκολος αγώνας. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Όταν ξεκινώ ένα Ράλι, στόχος μου είναι να νικήσω, όμως πρέπει να προσέξουμε λίγο τα ελαστικά. Ελπίζω να γίνει καλή μάχη για τη νίκη».


Μίκο Χίρβονεν: «Το Ακρόπολις είναι ένα γνωστό για πολλούς από εμάς Ράλι. Θυμίζει παλιούς αγώνες, γιατί έχει μερικές πολύ σκληρές ειδικές. Ελπίζω να έχω το ρυθμό της Αργεντινής και να ανταγωνιστώ τους άλλους οδηγούς».


Γιαρί Ματί Λατβαλά: «Είναι μια πολυάσχολη μέρα, με σφιχτό πρόγραμμα. Οι δύο πρώτες μέρες είναι εξίσου σφικτές. Σάββατο και Κυριακή είναι καλύτερες. Στόχος μου είναι να παλέψω για το πόντιουμ. Θα ήταν φανταστικό να μπορέσω να διεκδικήσω τη νίκη. Θα δούμε».


Πίτερ Σόλμπεργκ: «Ανυπομονώ για τις ειδικές. Είναι ενδιαφέρουσες. Μου αρέσει πολύ αυτό το ράλλυ. Υπάρχουν πολλοί θεατές. Στόχος μου είναι να νικήσω και θα πάω flat out από το ξεκίνημα».


Οτ Τανάκ: «Έχω καλό προαίσθημα. Ο αγώνας είναι σκληρός. Δεν είναι εύκολο για τα αυτοκίνητα, αλλά θα πρέπει να το ελέγξουμε. Να συνεχίσουμε τον αγώνα. Αυτό είναι το σημαντικό».


Εβγκένι Νόβικοφ: «Έχω καλό προαίσθημα. Είναι δύσκολο και σκληρό Ράλι, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».


Νασέρ Αλ Ατιγιάχ: «Περιμένω να οδηγήσω. Απογοητεύτηκα με το κλατάρισμα το πρωί. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».


Τιερί Νεβίλ: «Αισθάνομαι όμορφα που ξεκινάω το Ακρόπολις. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγαλύτερη ειδική του αγώνα. Πρέπει να ξεκινήσουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή. Στόχος μου είναι να τερματίσω χωρίς προβλήματα, οδηγώντας καλά».


Ντάνιελ Ολιβέιρα: «Στόχος είναι ο τερματισμός, αλλά θα δούμε πρώτα τις ειδικές. Πρέπει να δούμε πόσο δύσκολες θα είναι οι συνθήκες για το αυτοκίνητο».


Μαντς Όστμπεργκ: «Είναι σκληρός αγώνας, αλλά τα αυτοκίνητα μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πρέπει να φερθούμε έξυπνα σε ορισμένες ειδικές, κάποιες άλλες είναι καλές. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το πόντιουμ είναι πάντα ο στόχος, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο. Θα πιέσουμε από την αρχή και θα δούμε πού βρισκόμαστε».


Αρμίντο Αραούχο: «Είναι ένα πραγματικά δύσκολο ράλλυ. Πρέπει να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο και να αποφύγουμε τα προβλήματα. Στόχος μου είναι να κερδίσω βαθμούς για το Πρωτάθλημα».


Πάουλο Νόμπρε: «Είμαι ικανοποιημένος που θα ανοίξω την αυλαία του Ράλλυ των Θεών. Θα προσπαθήσω να μείνω στο δρόμο, να αποφύγω τις πέτρες, να προστατεύσω το αυτοκίνητο και να τερματίσω χωρίς να κάνω χρήση του superally, έτσι ώστε να κερδίσω βαθμούς στο Πρωτάθλημα».


Μάρτιν Πρόκοπ: «Περιμένουμε με ανυπομονησία τις ειδικές. Μου αρέσει αυτό το ράλλυ. Είναι δύσκολο να οδηγείς το αυτοκίνητο σε διαφορετικές συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, μιας και ακόμη μαθαίνω».


Σεμπαστιάν Οζιέ: «Είναι πάντα ωραίο να βρίσκομαι στην εκκίνηση ενός αγώνα WRC. Το Ακρόπολις είναι δύσκολο για το αυτοκίνητο, αλλά ως συνήθως θα κάνουμε το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε οι καλύτεροι στην κατηγορία μας».


Αντρέας Μίκελσεν: «Είναι η πρώτη μου φορά εδώ. Μερικές ειδικές είναι πραγματικά όμορφες. Άλλες σκληρές. Οι σκληρές είναι οι σκληρότερες που έχω δει στην καριέρα μου. Ο Οζιέ θα είναι πολύ γρήγορος εδώ. Ελπίζω να μπορέσω να συναγωνιστώ το ρυθμό του. Είναι δύσκολος αγώνας για μένα, γιατί δεν έχω οδηγήσει ξανά σε σκληρά Ράλι».


Νικολά Φους: «Είναι η πρώτη μου φορά εδώ. Το Ράλι είναι πολύ δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε, ειδικά την Παρασκευή, που είναι μια πολύ σκληρή μέρα. Θα προσπαθήσω να προστατεύσω το αυτοκίνητο, να βρίσκομαι στις πρώτες θέσεις και να πιέσω την Κυριακή».


Μάρκος Σεμπαστιάν Λιγκάτο: «Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και το ράλλυ είναι το χειρότερο που έχω δει από πλευράς ειδικών. Ειδικά την Κυριακή οι ειδικές είναι πολύ σκληρές. Στόχος μου είναι ο τερματισμός, γιατί αυτό θα μου εξασφαλίσει βαθμούς».


Μπενίτο Γκέρα: «Είμαι πραγματικά ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και οι ειδικές είναι οι σκληρότερες που έχω δει. Αλλά είναι μια νέα πρόκληση. Πρέπει, όμως, να κερδίσουμε, έτσι ώστε να είμαστε πιο άνετοι για το Πρωτάθλημα στη συνέχεια».


Τζιανλούκα Λινάρι: «Είναι το τρίτο μου Ακρόπολις. Μου αρέσει. Είναι δύσκολο και σκληρό. Μερικές ειδικές είναι καλές, άλλες κλασικές ελληνικές. Είναι σημαντικό να μην σπάσουμε το αυτοκίνητο».


Σπύρος Παυλίδης: «Είναι η πρώτη μου φορά με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, αλλά και με το νέο μου συνοδηγό. Οι ειδικές είναι πάρα πολύ καλές, με εξαίρεση κάποια κατηφορικά κομμάτια, όπου έχεις περισσότερα να χάσεις, παρά να κερδίσεις».


«Μας ενδιαφέρει ο τερματισμός»


Λάμπρος Κύρκος: «Αυτό είναι το πρώτο μας Ακρόπολις. Οι ειδικές είναι πολύ δύσκολες. Πάμε για τον τερματισμό. Και το Πρωτάθλημα παίζει ρόλο, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει ο τερματισμός».


Δημήτρης Ψύλλος: «Είναι ένα Ράλι Ακρόπολις όπως πάντα: μακρύ και δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως το γεγονός ότι συμμετέχουμε και για το Ελληνικό Πρωτάθλημα μας φρενάρει. Όμως, έχουμε στο μυαλό μας όλο το τριήμερο του αγώνα».

Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...