Η ύστατη ευκαιρία για συγκρότηση κυβέρνησης - Η πιο κρίσιμη συνάντηση του Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς


Μετά τις άκαρπες προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κραταέι πλεόν στα χέρια του όλες τις εξελίξεις, καθώς η Ελλάδα διανύει κρίσιμες στιγμές. Έτσι, το μεσημέρι στις 12:00 ο Κάρολος Παπούλιας πρόκειται να συνατηθεί με τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων που αναδείχθηκαν στις εκλογές, δηλαδή....
με Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο. 


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Κουβέλη, την Παπαρήγα, τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο. 


Ο Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να κάνει μία ύστατη προσπάθεια προκειμένου τα κόμματα να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης ώστε η χώρα να μην πάει ξανά σε εκλογές τον Ιούνιο.Το δεδομένο μέχρι στιγμής είναι πως και οι τρεις - Σαμαράς, Τσίπρας και σήμερα ο Βενιζέλος- επέστρεψαν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που πήραν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Συγκεκριμένα, ο Βενιζέλος στις 13:00 επισκέφτηκε τον Κ. Παπούλια και ο διάλογος έιχε ως εξής:


Ευ.Βενιζέλος: Πρόεδρε ήρθα να σας ενημερώσω συνοπτικά για τα αποτελέσματα της διερευνητικής μου εντολής. ΝΔ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα για οικουμενική κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού διετούς θητείας με σκοπό την υπέρβαση του μνημονίου. Όρος και προϋπόθεση όμως είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έλαβα όμως θετική απάντηση και εκεί πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας.


Κ. Παπούλιας: Υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας, ελπίζω να στυμβάλλω γιατί μπροστά μας έχουμε δύσκολες μέρες καθώς έχουμε τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, την Πέμπτη τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και την Παρασκευή τη Σύνοδο Κορυφής.


Οι ώρες που περνούν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ελλάδα. Στο μεταξύ τα βλέμματα της Ευρώπης είναι συγκεντρωμένα στη χώρα μας η οποία παραμένει ακυβέρνητη και το πολιτικό σκηνικό ιδιαίτερα ασαφές ενώ την ίδια στιγμή έχει να αντιμετωπίσει και τις προειδοποιήσεις των ευρωπαίων για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη με ότι αυτό συνεπάγεται.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.

    ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ!

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕ
    ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ (ΘΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.


    ******ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΗ ΟΜΑΔΑ
    ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ
    ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.******

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.