ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ


Εδώ που έχουμε φτάσει, μια πραγματική ανάσα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και αφετηρία για διέξοδο, αν συνοδεύετο με προοδευτικά προγράμματα σοσιαλιστικού προσανατολισμού, θα ήταν ησχεδιασμένη διάλυση της ευρωζώνης και η προώθηση των εθνικών νομισμάτων σε όλα τα κράτη μέλη....

Αυτή η συγκρότηση εθνικών νομισμάτων θα συνοδεύετο πιθανότατα με αναδιάρθρωση χρεών και άνευ όρων διαγραφή τους μέχρι 70-80%, μαζί και εθνικοποίηση των τραπεζών, πράγματα πουσίγουρα θα προωθούσαν αφετηριακά και με σωστή προοπτική, κυβερνήσεις αριστερού-προοδευτικού προσανατολισμού.


Ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα, η διάλυση της ευρωζώνης θα προσέφερε μεγάλη ανακούφιση, ενώ θα μπορούσε να ήταν και διέξοδος στα χέρια μιας κυβέρνησης τηςΑριστεράς, η οποία θα εφάρμοζε ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής.


Αυτονόητο και προφανές είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι έτσι κι αλλιώς επιβεβλημένη, ανεξάρτητα αν επισυμβεί η επιθυμητή γενικότερη διάλυση της ευρωζώνης!


Παναγιώτης Λαφαζάνης


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αυτή είναι η 65η θέση στον συριζα. του Λαφαζάνη ή του επονομαζόμενου "αριστερού ρεύματος" του ΣΥΝ με την βοήθεια του οποίου έγινε πρόεδρός του ο Τσίπρας και σήμερα το έχει στην μπάντα. Απο καμιά φορά βγαίνει ο Λαφαζάνης και λέει κάτι μέσω και της ιστοσελίδας του, όμως η κυρίαρχη θέση του ΣΥΝ/ συριζα είναι μέσα στην ΕΕ και να διασωθεί το ευρώ. Έτσι σήμερα εμφανίζεται αυτό μπάχαλο από το συριζα που κάθε φορά που μιλά κάποιος λέει και κάτι διαφορετικό και ότι ψαρέψουν σε θολά νερά όλοι μαζί. Γιατί το βασικό τους μέλημα είναι να παίζουν τους πολιτικούς. Ένα τους ενώνει όλους αυτούς : ο πόλεμος κατά του ΚΚΕ, αυτό είναι πρόβλημά τους και από την άλλη εντελώς υποκριτικά ζητούν "ενότητα". Μικροαστισμός σε όλο το μεγαλείο του...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.