Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δυστυχώς ξεχάσαμε την Ιστορία μας....


Ποιος θα το πίστευε πως στους τόπους σύμβολα για τις θηριωδίες που υπέστησαν από τον ναζισμό θα υπήρχαν πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή τους απόγονους του Χίτλερ.
Όμως είναι....
αλήθεια και αυτό πρέπει να προβληματίσει βαθιά την ελληνική κοινωνία. 


Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκαν 848 κάτοικοι και 200 κάτοικοι από τα γύρω χωριά ενώ η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.


Η τραγωδία αυτή αποτέλεσε ένα από τα αγριότερα ομαδικά εγκλήματα του ναζι­σμού εναντίον άοπλου πληθυσμού.



Η θυσία των Καλαβρύτων αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και ει­ρήνης. Στον τόπο της εκτέλεσης, ο Λευκός Σταυρός και η Πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα, αιώνια σύμβολα του μαρτυρίου, εξα­κολουθούν να στέλνουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών του κόσμου.


Μάλιστα ακόμη και σήμερα στην πόλη των Καλαβρύτων δεν παίζει  δυνατά μουσική σε ένδειξη πένθους ενώ οι κάτοικοι δεν απλώνουν τα ρούχα τους από την πλευρά του μνημίου σε ένδειξη σεβασμού. 


 Στα Καλάβρυτα λοιπόν  η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από 635 πολίτες.


Στο Δίστομο της Βοιωτίας στις 10 Ιουνίου 1944 έγινε μια ακόμη άγρια σφαγή άοπλων πολιτών. Οι ναζί του Χίτλερ εκτέλεσαν 218 πολίτες, ανάμεσά τους ανήμπορους γέρους, έγκυες γυναίκες και αβάπτιστα μωρά. 



 Στο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντικύρων η Χρυσή Αυγή έλαβε 335 ψήφους.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.