Ο Καμμένος έδωσε στον Πρόεδρο το κείμενο με τις προτάσεις του λέει η Προεδρία.


Καλά πληροφορημένες πηγές είπαν στο zouzouni ότι υπήρξε πρόταση από τον Καμμένο αλλά αυτή κάηκε όταν κάποιοι την έβγαλαν στον αέρα άρον άρον. 
Έτσι ο Καμμένος έκανε την κωλοτούμπα και το αρνείται για να διασωθεί μετά τις αντιδράσεις από το κόμμα του.


Η  Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε χθες....
στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συναντήσεων όπου ο κ. Καμμένος φαίνεται να υποβάλει μια πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης και άρση του αδιεξόδου.
Ο Καμμένος επιμένει ότι τέτοιο χαρτί δεν υπάρχει κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι αυτό αφορά τις προτάσεις Καμμένου.
Ακυρώθηκε το ραντεβού Καμμένου - Παπούλια στις 13.00 - Κλήθηκε να πάει στις 14.00 με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
"Δεν το ακυρώσαμε εμείς", λέει η Προεδρία.


Η κόντρα φτάνει στα άκρα. Η Προεδρία επιμένει πως υπάρχει κείμενο το οποίο έδωσε ο κ. Καμμένος, ενώ ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνείται την ύπαρξή του.


Με κατηγορηματικό τρόπο η Προεδρία της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε στο στο Νewsit πως “ο κ. Καμμένος έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κείμενο με τις προτάσεις του. Σε κάποιους πολιτικούς αρχηγούς εγχειρίστηκε, ενώ σε κάποιους άλλους εστάλη σε φάκελο.”


Αναφορά σε γραπτή πρόταση έκανε και ο Α. Σαμαράς αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση: 
“Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση που του έδωσε χθες ο κ. Καμμένος. Από την οποία υπάρχουν ορισμένα περιθώρια δικής του στήριξης ενός τέτοιου κυβερνητικού σχήματος. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το εξετάσει. Επιμένουμε, λοιπόν, σε αυτή την αναγκαία ευρύτερη στήριξη.”


Το περιβόητο έγγραφο αναφέρεται και στα πρακτικά της συνάντησης του Κάρολου Παπούλια με την Αλέκα Παπαρήγα. «Ένα δεύτερο χαρτί που θέλω να σας εγχειρίσω και μου το άφησε ο κ. Καμμένος, είναι οι θέσεις του κόμματός του. Με παρακάλεσε να το παραδώσω στους πολιτικούς Αρχηγούς (...) Είναι οι επτά όροι του κ. Καμμένου» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Την απάντησή μας την ξέρει» λέει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωνε χθες το βράδυ στην εκπομπή ΦΑΚΕΛΟΙ: "Την ώρα που ερχόμουν εδώ με ειδοποίησαν από το γραφείο μου ότι εστάλη το κείμενο του κ.Καμμένου από την Προεδρία της Δημοκρατίας."



Η ύπαρξη κάποιου εγγράφου προκύπτει και από τα πρακτικά της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Μιχαλολιάκο:
“Κάρολος Παπούλιας: Σας ευχαριστώ. Έχω αναλάβει την υποχρέωση να σας εγχειρίσω από τον κ. Καμμένο τις θέσεις του κόμματός του 
Νίκος Μιχαλολιάκος: Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Να είστε καλά” 


Με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας και με το οποίο ο κ. Καμένος αφήνει να εννοηθεί πως για εθνικούς λόγους θα μετείχε σε μια κυβέρνηση είτε στηρίζοντας είτε δια της ανοχής, έχει ξεσπάσει σάλος, καθώς ο κ. Καμμένος μιλάει ακόμη και για πλαστογραφία.


Τα πράγματα εξωθήθηκαν τόσο στα άκρα που όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 09.30 η συνάντηση Παπούλια - Καμμένου που ήταν προγραμματισμένη για τις 13.00 ακυρώθηκε. Όπως μάλιστα τονίζουν από την Προεδρία της Δημοκρατίας στο Newsit, η συνάντηση ακυρώθηκε από την πλευρά Καμμένου. Ο κ.Καμμένος έχει κληθεί στις 14.00 με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.


Σύμφωνα με το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο κ. Καμένος παρουσίασε ένα “σχέδιο Β” για τη συμμετοχή του:


"Σενάριο Β
... “αντιμετωπίζει η χώρα άμεσο και πρακτικό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας; Ενδεικτικά:
1 Άμεση και άτακτη χρεοκοπία της χώρας με κίνδυνο μη καταβολής μισθών και συντάξεων με ότι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό
2 Άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης τραπεζικού συστήματος και αδυναμία χρηματοδότησης της με ότι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό οικονομίας 
3 Άμεσος κίνδυνος δυσμενών εξελίξεων στα εθνικά θέματα τόσο σε ότι αφορούν τα ελληνοτουρκικά, όσο και σε ότι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων και της συνόδου ΝΑΤΟ
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα θα παράσχουν ανοχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση ήθελε σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις υπό την προϋπόθεση ότι θα ορίσουμε την πολιτική ηγεσία για τις ακόλουθες θέσεις:
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις Αντιπροέδρου και μέλους στην ΕΔΕΥ χωρίς αλλαγή του νόμου σύστασής της."


Ωστόσο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιμένει να δοθούν τα πρακτικά της συνάντησης, αλλά και το οπτικό υλικό για να αποδειχθεί όπως λέει η προβοκάτσια. 


Από την πλευρά της Προεδρίας ωστόσο επισημαίνεται πως οι συναντήσεις δεν βιντεοσκοπούνται και πως καταγράφεται μονάχα ο ήχος.


Ο κ. Καμμένος δίνει στη δημοσιότητα ως απάντηση τα πρακτικά της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να αποδειχθεί όπως λέει η πλήρης αλήθεια. Τα πρακτικά έχουν δοθεί στην δημοσιότητα και από την Προεδρία αλλά όχι το συγκεκριμένο κείμενο.


Το έγγραφο, λέει ο κ. Καμμένος είναι απλά ένα φαξ το οποίο δεν φέρει καμία υπογραφή. Προσωπικά ο ίδιος λέει πως δεν παρέδωσε ποτέ κάποιο τέτοιο έγγραφο στον κ. Παπούλια.


Ο κ. Καμμένος τονίζει πως εφόσον δόθηκε από την Προεδρεία ένα έγγραφο τότε υπάρχει η πιθανότητα να στάλθηκε από κάποιους κύκλους που θέλουν να κάνουν κακό στους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος μίλησε ανοιχτά για προβοκάτσια εναντίον του Κόμματος και επανέλαβε πως έχει δηλώσει πως “ούτε νεκρός” δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια