Ερυθρόλευκος...άθλος με Μπαρτσελόνα! (Βίντεο)

Την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 68-64 της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του final-4 της Κωνσταντινούπολης. (VIDEO)
Εξαιρετική εμφάνιση από τους παίκτες του Ίβκοβιτς. Κορυφαίοι οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ που έριξαν στο... καναβάτσο την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2010.
Την Κυριακή....
το βράδυ οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ με στόχο να ολοκληρώσουν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της Ευρωλίγκας και να κατακτήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό.


Δεν τους υπολόγιζε κανείς ούτε καν για πρόκριση στο top16, όμως η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έφτασε μέχρι το τέλος ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, όλα τα μπάτζετ, όλες τις εκτιμήσεις των ειδικών.


Μετά το “θαύμα” στα προημιτελικά κόντρα στην Σιένα, οι Πειραιώτες έδωσαν ακόμα μία παράσταση απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Μπαρτσελόνα. Η παρέα του Ναβάρο τα βρήκε σκούρα από το ξεκίνημα και κατάλαβε πως ο Ολυμπιακός θα... πουλούσε ακριβά το τομάρι του. Το ματς άρχισε με ένα εντυπωσιακό 8-0. Με εξαιρετική άμυνα και τον Σπανούλη να “πυροβολεό” το δεκάλεπτο έκλεισε με 17-11 υπέρ της ελληνικής ομάδας.


Η Μπαρτσελόνα χτύπησε τον Ολυμπιακό στο δυνατό του σημείο. Πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και έμεινε κοντά στο σκορ όταν δεν της έμπαιναν τα σουτ. Οι Καταλανοί πήραν για πρώτη και μοναδική φορά στο ματς το προβάδισμα στο 17΄. Ο Σπανούλης συνέχισε τον οίστρο του και βρήκε συμπαραστάτη τον Πρίντεζη. Ο Παπανικολάου έκανε τα πάντα, ωστόσο οι δύο ομάδες έμεναν κοντά στο σκορ αφού το πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ παρέμενε, ενώ στα αρνητικά ήταν και η παρουσία του Λο.


Το δεύτερο πρόβλημα δεν λύθηκε ποτέ, αλλά σχετικά με το πρώτο ο Ντόρσεϊ κάλυψε τα καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο και έβαλε την σφραγίδα του στη νίκη του Ολυμπιακού. Ένα λεπτό πριν το τέλος και με το σκορ στο 63-61 ο Σπανούλης εκτέλεσε από τα 8 μέτρα και έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί. Οι 21 πόντοι και οι 6 ασίστ του αρχηγού των “ερυθρολεύκων” είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα ματς.


Πλέον οι Πειραιώτες καλούνται να ολοκληρώσουν το φετινό τους θαύμα την Κυριακή στις 21:00 όταν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας των πολλών “αστέρων”.


Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια