Το σήκωσε η Τσέλσι γιατί έτσι γουστάρει ο Ντρογκμπά ! ! ! (Βίντεο)


Με ηγέτη τον μεγάλο Ντιντιέ Ντρογκμπά η Τσέλσι εγραψε ιστορία! Επικράτησε της Μπάγερν στα πέναλτι 4-3 μέσα στο Μόναχο και κατάκτησε το πρώτο της Champions League. Ο Ιβοριανός ισοφάρισε σε 1-1 στο 88' και σκόραρε στην τελευταία εκτέλεση!
Τα όνομά του με χρυσά
γράμματα στην ιστορία της Τσέλσι έγραψε ο μεγάλος Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος με γκολ στο τέλος της κανονικής διάρκειας αλλά και εύστοχη εκτέλεση στο τελευταίο πέναλτι, χάρισε στους Μπλε του Ρομπέρτο Ντι Ματέο το πρώτο Champions League και έκανε πραγματικότητα την εμμονή τόσων ετών του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Αυτή ήταν η 5η κατάκτηση του θεσμού από αγγλική ομάδα μετά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Αστον Βίλα για την Τσέλσι, που εκτός από τον τίτλο μπορεί να πανηγυρίζει για το γεγονός ότι θα δώσει το «παρών» στην διοργάνωση της επόμενης σεζόν ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.To s;hkvse h 




Η Μπάγερν που έπαιζε στο γήπεδό της και είχε μεγάλη ώθησε από τον κόσμο, ήταν καλύτερη σε όλο το ματς, όμως τα σημάδια έδειχναν Τσέλσι, αφού παρότι η βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 83' στο πρώτο της κόρνερ ισοφάρισε στο 88' με τον Ιβοριανό και αφού οι Βαυαροί έχασαν πέναλτι στην παράταση με τον Ρόμπεν πήραν την κούπα στη ρώσικη ρουλέτα με τον 34χρονο να δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα του Χάινκες.

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο που πριν μερικούς μήνες ήταν βοηθός προπονητή, έγινε ο δέκατος Ιταλός τεχνικός που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών και τρίτος που σηκώνει το Champions League μετά τους Φάμπιο Καπέλο, Κάρλο Αντσελότι και Μαρτσέλο Λίπι.

Με Μπέρτραντ και Κοντέντο
Οι απουσίες για τις ομάδες πολλές και γνωστές. Μπαντστούμπερ, Αλάμπα και Λουίζ Γκουστάβο τιμωρημένοι και ο Μπρένο τραυματίας για την Μπάγερν και οι Τέρι, Ραμίρες, Μεϊρέλες και Ιβάνοβιτς τιμωρημένοι για την Τσέλσι. Κι αν για το Χάινκες τα προβλήματα τελείωναν εκεί, για τον Ντι Ματέο ήταν ακόμη περισσότερα. Ο Ιταλός είδε τον Μαλουντά να μην προπονείται σε φουλ ρυθμό, τον Εσιέν να είναι ανέτοιμος και έτσι έκανε την εμφάνισή του στην ενδεκάδα ο Ράιαν Μπέρτραντ, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που κάνει ντεμπούτο στον τελικό της διοργάνωσης!


Πολιορκία με το... καλησπέρα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Βαυαρούς να μπαίνουν δυνατά και να δείχνουν με το... καλησπέρα τις διαθέσεις τους. Στο 5' το σουτ του Σβάινσταϊγκερ κόντραρε, ενώ λίγο αργότερα το σουτ του Κρόος πέρασε άουτ. Το πλάνο της Τσέλσι ήταν ξεκάθαρο και ακριβώς ίδιο με τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Χάινκες άρχισαν σιγά-σιγά να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν τη μία τελική προσπάθεια μετά την άλλη. Ρόμπεν και Γκόμεζ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τον δεύτερο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 18' και τον Ολλανδό να έχει δοκάρι στο 21' μετά την απόκρουση του Τσεχ!


Η κατοχή της μπάλας ήταν μόνιμα υπέρ της Μπάγερν, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, να βγαίνουν από τα αριστερά και να κλείνουν τους αντιπάλους τους στα καρέ τους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις μία επαφή στην αντίπαλη εστία στα πρώτα 20' και στο 32' ο Τσεχ μπλόκαρε το σουτ του Ρόμπεν. Στο 34' μετά την... καταιγίδα ήρθε και το πρώτο σουτ για την Τσέλσι με το φάουλ του Μάτα να περνάει άουτ... Στο 36' το γυριστό σουτ του Μίλερ κατέληξε άουτ, ενώ στο 37' ο Νόιερ μπλόκαρε στην γωνία του το σουτ του Καλού, με τους Βαυαρούς να κυριαρχούν. Στο 42' και πάλι ο Γκόμεζ «άδειασε» τον Κέιχιλ, όμως δεν έβαλε σωστά το σώμα του και το σουτ του κατέληξε άουτ, με τον Ρόμπεν σε εκείνο το σημείο να έχει 5 τελικές (15 συνολικά η Μπάγερν) και ολόκληρη την Τσέλσι μόλις 2... Οι Άγλλοι κράτησαν με νύχια και με δόντια το μηδέν και το ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Χάινκες να ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε, καθώς η εμφάνισή τους ήταν εξαιρετική.


Ο Ντρογκμπά «μίλησε» τελευταίος
Αυτός ήταν ο 4ος τελικός Champions League χωρίς γκολ στο πρώτο μέρος μετά από εκείνους των σεζόν 1994-95, 1997-98, 2002-03, 2011-12, όμως στο δεύτερο μέρος όλα θα άλλαζαν. Η εικόνα δεν άλλαξε με το ξεκίνημα της επανάληψης, με τους μπλε να κλείνονται στα καρέ τους και το μόνο που έκαναν ήταν να διώχνουν την μπάλα στα κύματα επιθέσεων των αντιπάλων τους. Στο 54' η Μπάγερν έφτασε στο γκολ, όμως σωστά ακυρώθηκε το τέρμα του Ριμπερί, στο 56' το σουτ του Κρόος πέρασε άουτ και τα κόρνερ να φτάνουν στο 11-0 στο 62'. Η πολιορκία συνεχιζόταν στα καρέ του Τσεχ, με τους παίκτες του Ντι Ματέο να παίζουν παιχνίδι υπομονής και να κάνουν σπάνια το λάθος.


Η αμυντική τους τακτική απέδωσε καρπούς, όμως όταν κλείνεσαι τόσο πίσω, κάποια στιγμή θα κάνεις και το λάθος. Στο 78' ο Μίλερ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ, όμως ο Γερμανός δεν λάθεψε λίγο αργότερα. Οι παίκτες του Χάινκες έφτασαν αισίως τις 30 τελικές προσπάθειες, αριθμός ρεκόρ φέτος στο Champions League, όμως έπρεπε να φτάσουν στις 33 για να νικήσουν τον Τσεχ. Στο 83' μετά από φάση διαρκείας, ο Ριμπερί έβγαλε πολύ ωραία σέντρα την στιγμή που οι μπλε έβγαιναν από την περιοχή, τα μαρκαρίσματα δεν ήταν ξεκάθαρα, Νταβίντ Λουίζ και Κόουλ πήγαν πάνω στον Γκόμεζ, αφήνοντας ακάλυπτο τον Μίλερ, που ήρθε από πίσω και με σκαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ!


Όλα έδειχναν να τελειώνουν, η δικαιοσύνη είχε αποδοθεί με βάση την εικόνα των ομάδων στο γήπεδο, όμως ποτέ μη λες ποτέ. Ο Τόρες πέρασε στο παιχνίδι στο 84', κέρδισε το πρώτο κόρνερ της Τσέλσι στο 87' (!) και στιγμές αργότερα ο Ντρογκμπά με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Οι Βαυαροί προσπάθησαν να βγουν και πάλι μπροστά, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους και την τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το φάουλ του Ντρογκμπά να περνάει ψηλά άουτ στο 4' των καθυστερήσεων και τις τελικές να είναι 35-6...


Οι συνθέσεις


Μπάγερν Μονάχου (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Κοντέντο, Μπόατενγκ, Τίμοστσουκ, Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Ριμπερί (96' Ολιτς), Μίλερ (86' Φαν Μπούιτεν), Γκόμες.


Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Μποζίνγκουα, Κόουλ, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπέρτραντ (73' Μαλουντά), Καλού (84' Τόρες), Μάτα, Ντρογκμπά.


Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια