Ωρολογιακά βόμβα στην Αθήνα με τις 12 πόρνες. Όλες για κακούργημα.

Ποιες είναι οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.
Δούλευαν στο πεζοδρόμιο, σε παράνομους οίκους και ξενοδοχεία κοντά στο ιστορικό κέντρο.
Πάνω από 1.000 άνδρες επικοινώνησαν με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Ο εφιάλτης δεν έχει τελειωμό, όχι μόνο για τις γυναίκες που εκδίδονται και για όσους έχουν συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους χωρίς προφυλάξεις, αλλά και....
για τις οικογένειές τους. Μέσα σε μόλις 4 ημέρες οι υγειονομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν συνολικά 12 ιερόδουλες, μαζί με την 22χρονη Ρωσίδα και να αποκαλύψουν αυτό που φοβόντουσαν όλοι.
Ότι, στα στέκια του αγοραίου έρωτα κάποιοι σκορπούν το AIDS είτε συνειδητά, είτε από άγνοια κινδύνου.

Οι 11 ιερόδουλες που εντοπίσθηκαν την Δευτέρα διώκονται για κακουργήματα. Ο εισαγγελέας σχημάτισε δικογραφία με τις κατηγορίες:

* βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης
* βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα
* παράβασης του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών

Και οι 11 πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή.


Τρόμος και πανικός έχει καταλάβει όσους επισκέφθηκαν το προηγούμενο διάστημα παράνομους οίκους ανοχής και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο χθες, από τους περίπου 100 ελέγχους που έγιναν από άνδρες της ΕΛΑΣ σε παράνομα «σπίτια», πιάτσες ή ξενοδοχεία, βρέθηκαν 11 ιερόδουλες θετικές στον ιό HIV. Το πιο συγκλονιστικό είναι πως πρόκειται για νεαρά κορίτσια, που εκδίδονταν παράνομα και δεν είχαν πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες.


Οπως δήλωσε στο Newsit o λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Ευάγγελος Λιάπης " βρέθηκαν 11 καινούργια θετικά αποτελέσματα σε εκδιδόμενες γυναίκες, 10 Ελληνίδες και μια Βουλγάρα, όλες νεαρής ηλικίας. Οι γυναίκες αυτές εκδίδονταν πέριξ της Ομονοίας, στο δρόμο, σε οίκους ανοχής και σε ξενοδοχεία της περιοχής. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό γιατί δημιουργεί ένα σκηνικό απειλής της δημόσιας υγείας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια υγειονομική βόμβα γιατί πολλές από αυτές τις γυναίκες δέχονταν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και το γεγονός αυτό δημιουργεί από μόνο του ένα τεράστιο πρόβλημα. 


Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά μηνύματα που πρέπει να επικοινωνησουμε. Το πρώτο είναι πως κάθε στάδιο της σεξουαλικής επαφής θα πρέπει να γίνεται με προφυλακτικό. Το δεύτερο είναι πως όποιος έχει υιοθετήσει κάποια επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά πρέπει επειγόντως να πάει είτε σε νοσοκομείο, είτε σε κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ για να εξεταστεί. Επίσης οι έφηβοι πελάτες αυτών των γυναικών πρέπει δίχως ταμπού να μιλήσουν με τους γονείς τους και να υποβληθούν άμεσα σε εξετάσεις δίχως να νοιώσουν ενοχικά.


Εαν τώρα κάποια από τις εκδιδομένες κοπέλες είναι και χρήστης ναρκωτικών αυτό αυξάνει δραματικά την επικινδυνότητα.


Εως τώρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν τηλεφωνήσει περισσότερα από 1.000 άτομα και αυτός ο αριθμός αυξάνεται ώρα με την ώρα. Σε κάθε περίπωση οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση" είπε τέλος ο κύριος Λιάπης. 


Όλα αυτά ενώ η πρώτη κοπέλα που βρέθηκε θετική στον ιό, δεν γνώριζε καν ότι είχε προσβληθεί, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αποκάλυψε στους δημοσιογράφους αξιωματικός της Ασφάλειας. Το έμαθε όταν της το είπαν οι αστυνομικοί και τους αποκάλυψε ότι οι "πελάτες" της, την πλήρωναν περισσότερα για να δεχτεί να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια