Στα 106,40 δολ. διολίσθησε το πετρέλαιο brent !...

ΕΝΩ Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΥΨΗ !...ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα του έτους, στα 106 δολάρια, διολίσθησαν χθες οι τιμές του αργού πετρελαίου brent στην αγορά του Λονδίνου, εν μέσω ανησυχιών για τις παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία από την τροπή που λαμβάνει η κρίση στην ευρωζώνη. Παράλληλα....
 
διακινούνται σενάρια για συντονισμένη απελευθέρωση των στρατηγικών αποθεμάτων «μαύρου χρυσού» από τη Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας (ΙΕΑ) .
Στο Λονδίνο, χθες η τιμή του αργού πετρελαίου brent άγγιξε τα 106,40 δολάρια στη διάρκεια των συναλλαγών, για να ανακάμψει στη συνέχεια στα 107,10 δολάρια.
Η άνοδος αποδόθηκε σε πράξεις ανοιχτών αγορών. Οι πτωτικές τάσεις επιμένουν, ειδικά μετά την αβεβαιότητα για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και τις διαρκείς υποβαθμίσεις των ισπανικών τραπεζών.
Από την Ιαπωνία μεταδόθηκαν φήμες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ζητήσουν από τις εταίρους τους των οκτώ ισχυρότερων κρατών του κόσμου (G8) να προετοιμαστούν για απελευθέρωση πετρελαϊκών αποθεμάτων. Σε πρώτη φάση, ο επικεφαλής της ΙΕΑ για τις αγορές Ντέιβιντ Φάιφ δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά οι επιλογές είναι όλες στο τραπέζι των συζητήσεων...

newsmessinia.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια