H Μητρόπολη κατέβασε ρολά...


«Κηρύσσουμε την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής εν διωγμώ και καλούμε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν το εθνικό καθήκον τους».


Με αυτή τη φράση, καταλήγει το κείμενο διαμαρτυρίας, του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνού, με αποδέκτες τον....
πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο, τον ρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάνλικο, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θύμιο Σώκο και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη.


Λάβρος κατά των αρμοδίων, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, διαμαρτύρεται έντονα, καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της μητρόπολης σχετικά, με την έγκριση της μελέτης και ένταξης του έργου ανέγερσης μόνιμων εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων στην περιοχή Προσκυνητές Ροδόπης. Έκανε λόγο για αδιαφορία που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια και για αρνητική στάση έναντι της τοπικής Εκκλησίας.


Ο μητροπολίτης πήγε ένα βήμα παρακάτω, αναφερόμενος στην χαριστική, όπως την χαρακτήρισε τροπολογία, που απαλλάσσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, από το 80% των προστίμων νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας: «η στάση αυτή, καθίσταται εξοργιστική εν όψει της ψήφισης χαριστικής υπέρ των μουσουλμάνων συμπολιτών διάταξης απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων καθ’ όσον συνιστά δυσμενή εις βάρος των χριστιανών και της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφορά της ελληνικής Πολιτείας». Για τους παραπάνω λόγο κήρυξε τη μητρόπολη, «εν διωγμώ», καλώντας όσους έχουν τις ευθύνες να τις αναλάβουν. Για την στάση ενημερώνει σχετικά τους πολίτες, με σημείωμα που τοποθετήθηκε στην είσοδο της Μητρόπολης. Όπως αναφέρεται σε αυτό, «Η Μητρόπολη είναι κλειστή. Διαμαρτυρία λόγω διωγμού».

xronos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια