Χθές ο Βενιζέλος …μείωσε τις τιμές και κατατρόπωσε την ακρίβεια!


Ερανίσματα από τις σημερινές δηλώσεις Βενιζέλου:


Ι.  «Το πρόβλημα δεν είναι να μην ανεβαίνουν οι τιμές, αλλά να πέσουν.»


Σωστό! Και τι κάνατε εσείς για αυτό; Αυξήσατε την τιμή του ρεύματος και το ΦΠΑ!



ΙΙ. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα περιθώρια του ευρωπαϊκού δικαίου, «για να μη γινόμαστε θύματα ενός σκανδάλου που εξελίσσεται, μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, δηλαδή πολλά τυποποιημένα προϊόντα της ευρωπαϊκής αγοράς να πωλούνται στην Ελλάδα ακριβότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».


Σκάνδαλο είπατε; Και εσείς τι κάνατε ως Υπουργός Ανάπτυξης εκείνη την εποχή;Και ως υπουργός Οικονομικών προσφάτως;


ΙΙΙ. Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε «την καθιέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και Αγοράς, στο οποίο θα λογοδοτούν κάθε τρίμηνο όλες οι ανεξάρτητες αρχές, που έχουν ρυθμιστικές αρμοδιότητες και σχετίζονται με την αγορά: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και κάθε σχετικό όργανο.»


Δηλαδή η λύση για τον κ, Βενιζέλο είναι να δημιουργήσει μια ακόμα επιτροπή η οποία θα ελέγχει τις άλλες…επιτροπές! Και γιατί θα επιτύχει αυτή η επιτροπή, αφού απέτυχαν οι προηγούμενες;


ΙV. O κ. Βενιζέλος, υποσχέθηκε την «αξιοποίηση διεθνούς τεχνικής βοήθειας, ώστε να σαρωθεί το σύνολο της αγοράς, να εντοπιστούν και να ξεριζωθούν όλες οι στρεβλώσεις».


Θυμίζω την τελευταία φορά που ο πρώην καταλληλότερος Γιώργος είχε ζητήσει….διεθνή τεχνική βοήθεια μας προέκυψε…Τρόϊκα, ΔΝΤ, Ραϊχενμπάχ, ομάδες κρούσης κ.λ.π. Ο  κ. Βενιζέλος τι ακριβώς έχει στο μυαλό του;


V. Ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε την καθιέρωση ως δείκτη αναφοράς, όχι μόνο και γενικώς του δείκτη τιμών καταναλωτή, αλλά του «πληθωρισμού του φτωχού», δηλαδή του «καλαθιού της νοικοκυράς του μέσου και φτωχού νοικοκυριού».


Αφού μας φτώχυναν, τώρα δημιουργούν και το καλάθι του ..φτωχού!


Για το καλάθι του ..πλούσιου δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, θα ρωτάει τον …Άκη!


VI.Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο  «κίνημα της πατάτας».


Λογικό με τόσες …πατάτες που έχει κάνει!!


antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το απεχθεστερο τερατομορφο εκτρωμα της ιστοριας του συμπαντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.