Π. Παυλόπουλος: Η Αυτοδυναμία είναι εθνική ανάγκη.


1. Όπως έχουν διαμορφωθεί οι προεκλογικές εξελίξεις και δυναμικές, μάλλον αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει. Θα συμφωνούσατε σ’ αυτή την περίπτωση με νέα εκλογική αναμέτρηση, πολύ περισσότερο αν η Ν.Δ. είναι μακριά απ’ το ποσοστό αυτοδυναμίας;


Το διακύβευμα των εκλογών της....
6ης Μαΐου είναι, αναμφιβόλως, η εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας για την έξοδο από την κρίση. Αυτό δεν μπορεί παρά να μεταφράζεται σε ισχυρή εντολή εφαρμογής ενός ρεαλιστικού και αναπτυξιακού κυβερνητικού προγράμματος. Ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι κομματικός εγωισμός. Είναι εθνική ανάγκη. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα επιτευχθεί.  Σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή κι αν το σενάριο της αυτοδυναμίας δεν επαληθευθεί, οι νέες εκλογές δεν είναι λύση. Θα οδηγήσουν τη Χώρα σε πολιτική περιδίνηση μηνών, με αβέβαιο –μάλλον καταστροφικό- αποτέλεσμα. Ο Τόπος πρέπει να κυβερνηθεί άμεσα. Και το Σύνταγμα παρέχει αυτή τη δυνατότητα, ακόμη και ελλείψει μονοκομματικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, με την παροχή ψήφου ανοχής στο πρώτο Κόμμα. Αν το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ευ. Βενιζέλος αρνηθούν να την παράσχουν, είναι εκείνοι, αποκλειστικώς, που οδηγούν τη Χώρα σε νέες εκλογές και επωμίζονται, στο ακέραιο, το βάρος και τις ευθύνες αυτής της επιλογής.


2. Αν οι μετεκλογικές εξελίξεις παραπέμψουν σε κυβέρνηση συνεργασίας και η Ν.Δ. είναι πρώτο Κόμμα, με ποιους μπορεί να συνεργαστεί παρά μόνο με το ΠΑΣΟΚ, λογικά;


Το διευκρίνισα καθαρά προηγουμένως. Η εντολή που θα λάβει ο κ. Α. Σαμαράς αποκλείει την κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μπούμε στη λογική επώδυνων και εθνικά επικίνδυνων συμβιβασμών με τους ηττημένους των εκλογών και υπαίτιους του σημερινού τέλματος. Ας μην παρεξηγούν και διαστρεβλώνουν κάποιοι τη στήριξή μας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν είναι ούτε συγχωροχάρτι, ούτε προπομπός για το μέλλον, δεδομένου μάλιστα ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν συνεφωνήθη, αλλά επεβλήθη. Δεν ήταν καν συγκυβέρνηση. Ήταν, υπό όρους εκβιασμού που δεν ταιριάζει στην ιστορία και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στάση εθνικής ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας προ του κινδύνου ολοκληρωτικής καταστροφής από την πολιτική  παράνοια των χειρισμών του κ. Παπανδρέου.  Άρα ήταν Κυβέρνηση με ειδική και περιορισμένη εμβέλεια. Έχει ημερομηνία λήξης την 6η Μαΐου. Μακάρι να ήταν νωρίτερα.


3. Γιατί επομένως αρνείστε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ; Και τι θα πει να σας δώσει το ΠΑΣΟΚ «ψήφο ανοχής»; Μήπως αυτό βγάζει ένα ηγεμονισμό;


Νομίζω πως υπήρξα σαφής. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, και εκ της ακαδημαϊκής του ιδιότητας, γνωρίζει πολύ καλά και την έννοια και την μακρά κοινοβουλευτική παράδοση της ψήφου ανοχής, ιδίως σε Κράτη-μέλη της Ε.Ε. Άρα ο κ. Ευ. Βενιζέλος πρέπει ν’ αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να δείξει στοιχειώδη πολιτική ευθύνη. Η θέση μου αυτή δεν σηματοδοτεί δικό μας ηγεμονισμό. Θα είναι όμως δική του, και μάλιστα αποκλειστικώς, ανεύθυνη αλαζονεία, αν δεν το πράξει. Να θέλει δηλαδή να καθορίσει τις εξελίξεις, ενώ θα έχει χάσει.  


4. Πώς σχολιάζετε την τοποθέτηση Βενιζέλου, ότι αν η Ν.Δ. είναι πρώτο Κόμμα μπορεί υπό προϋποθέσεις να δεχτεί κυβέρνηση συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά; Εσείς προσωπικά θα δίνατε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ;


Η όλη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί στην «άφεση πολιτικών αμαρτιών» δια της διάχυσης των ευθυνών. Δεν πρέπει –και δεν μπορούμε- να νομιμοποιήσουμε αυτή την επιδίωξη. Άλλωστε δεν υπάρχει καμία προγραμματική σύγκλιση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και αυτές οι εκλογές έγιναν ακριβώς για ν’ αρθεί η δυσαρμονία της απερχόμενης Βουλής με τη λαϊκή βούληση.  Άρα για ν’ απεμπλακεί η Χώρα από μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έτυχε πρωτοφανούς πολιτικής και κοινωνικής αποδοκιμασίας. Άλλο, λοιπόν, η έκτακτη «συνθήκη» του Νοεμβρίου του 2011 και άλλο η επαύριος των εκλογών. Τότε δεν μπορούσαν, δυστυχώς, να γίνουν εκλογές. Τώρα, μετά τις εκλογές, πρέπει ν’ αλλάξουμε πορεία και να υπάρξει νωπή και καθαρή εντολή διακυβέρνησης, απαλλαγμένη από αιρέσεις και αστερίσκους.


5. Πώς βλέπετε την μελλοντική πολιτική παρουσία του Κ. Καραμανλή;


Είναι προσωπική τιμή μου που υπηρέτησα τους εθνικούς στόχους, τους οποίους έθεσαν οι Κυβερνήσεις του κ. Κώστα Καραμανλή. Μέρα με τη μέρα δικαιώνονται πανηγυρικά και αποκαθίστανται πλήρως στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.  Η δήλωση του κ. Κ. Καραμανλή της προηγούμενης Τρίτης –και όχι μόνο- είναι ενδεικτική της συστράτευσής του στον αγώνα για την αυτοδυναμία της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Κώστας Καραμανλής δεν είναι μόνο παραταξιακό κεφάλαιο. Είναι και πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Πέραν τούτου είναι υπόδειγμα ηγέτη. Γιατί δεν αρνείται ακόμη και το ρόλο του απλού στρατιώτη στους κρίσιμους αγώνες της Παράταξης και, πρωτίστως, της Πατρίδας. 



του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθηνών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.