Ελεύθερος αφέθηκε ο Αιμίλιος Λιάτσος - Χτύπημα στην ελευθερία του λόγου εν μέσω προεκλογικής περιόδου!


Τον συνέλαβαν μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η σύζυγος του Πάνου Καμμένου Ελένη Τζούλη.
Τι δήλωσε ο ίδιος ο εκδότης στο Newsit. 
Το σχόλιο Καμμένου στο Twitter.
Η αιχμηρή απάντηση από τον Αδωνι Γεωργιάδη.


Ήταν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα όταν αστυνομικοί με εντολή εισαγγελέα συνέλαβαν τον εκδότη της εφημερίδας Αιμίλιο Λιάτσο. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος όπου και κρατήθηκε έως τις 6 το απόγευμα και στην συνέχεια οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. 
Ο κ.Λιάτσος συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε η σύζυγος του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, Ελένη Τζούλη.


Η κα Τζούλη, υπέβαλε τη μήνυση μετά την παραβίαση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια κατά της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» για την απαγόρευση αναφοράς του ονόματός της, καθώς σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρθηκε και πάλι σε αυτήν.


Μιλώντας στο Newsit ο κ. Λιάτσος είπε: "Aυτό που γίνεται είναι πλήγμα για την δημοκρατία. Εγω έγραψα για τον Γεωργαλά που ήταν χουντικός, αλλα ουτε η χούντα δεν έκανε αυτά που έγιναν σήμερα."
Ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 σε δημοσίευμά του είχε αναφέρει στις 30/03 ότι ο κ. Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του, εμφανίζει κέρδη 1 δισ. δραχμών.


Στους υπότιτλους του βασικού θέματος σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Καμμένος «κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος».


Επιπλέον, η εφημερίδα «Παρασκευή +13» έκανε αναφορά στη σύζυγο του κ.Καμμένου, Ελένη Τζούλη για την οποία αναφέρεται ότι «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών».


Το θέμα όμως δεν έμεινε στην σύλληψη του εκδότη. Γύρω - γυρω ξέσπασε πόλεμος. Και μαχητές - μέσω twitter - ο Πάνος Καμμένος και ο Αδωνις Γεωργιάδης! Ο κ.Καμμένος ανέφερε στο tweet του την είδηση της συλληψης και έλεγε: "Τέλος οι συκοφάντες. Τώρα οι πλαστογράφοι." Ο Αδωνις Γεωργιάδης από την άλλη, κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι κρύβεται πίσω από την γυναίκα του.

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Αδωνι Γεωργιάδη στο twitter για την μήνυση του κ. Καμμένου: 

Αυτό πάντως είναι ένα χτύπημα στην ελευθερία του λόγου αλλά και στην δημοσιογράφια που γίνεται πρώτη φορά σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα σε μία τόσο σημαντική προεκλογική περίοδο!




newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια