Σκοπιανό άρθρο: «Ομοιότητες Ανατολικής Γερμανίας και Σκοπιανής Δικτατορίας»!...

Για στοιχεία ομοιότητας μεταξύ της πάλαι ποτέ Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας »και της πραγματικότητάς μας» (αυτής δηλαδή των Σκοπίων) μίλησε ο Ισμαήλ Γκούνερ παρουσιάζοντας το βιβλίο «Στάζιλεντ», της συγγραφέως Άνα Φάντερ, σε αίθουσα στο Παλιό Παζάρι των Σκοπίων.
«Το 
βιβλίο αυτό παρουσιάζει το μηχανισμό....
γέννησης και ύπαρξης όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων και μέσα από αυτόν ως παράδειγμα εμφανίζεται και η συνέχιση του καθεστώτος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας», είπε ο Ισμαήλ Γκούνερ , σύμφωνα με ρεπορτάζ σκοπιανής εφημερίδας.

«Για ομοιότητες μεταξύ της Ανατολικής Γερμανίας και της Σκοπιανής Δικτατορίας» ήταν μάλιστα ο τίτλος του σκοπιανού άρθρου το οποίο επιδιώκει να καταδείξει ότι παρόμοιες μέθοδοι ασκούνται τώρα στη Σκοπιανή επικράτεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα υποδείχθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία και ο ομιλητής τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο λαός των Σκοπίων κάθε βράδυ μέσω των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων βρίσκεται αντιμέτωπος με παρόμοιες μεθόδους ολοκληρωτισμού, καταπίεσης και θηριωδίας και το μόνο που διαφέρει είναι ότι η μέθοδος τώρα είναι πιο ‘επεξεργασμένη’.

Στην συνέχεια προσθέτει:«Το υλικό είναι αρκετά επαρκές όχι μόνον για να καταδείξουν στην κατάσταση που περιέρχεται ο νους του ανθρώπου αλλά παρουσιάζονται, επίσης, εξαιρετικά δομικά στοιχεία για την κοινωνική φρίκη εξελιγμένη μέσα στο ολοκληρωτικό πνεύμα του γερμανικού κώδικα» είπε ομιλητής το σκοπιανό δημοσίευμα, τονίζοντας ότι την ίδια περίοδο ο πληθυσμός της ΛΔΓ ήταν στο ίδιο επίπεδο με αυτόν των Σκοπίων όπου ο φασισμός, ή οποιοδήποτε άλλο επίθετο μπορεί να βάλει κανείς, περιγράφονταν ως πατριωτισμός...

prionokordela.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια