ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ...


dopa-arsi-varonΤο ΠΑΣΟΚ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα , άνοιξε κακιές πληγές που εμείς θα τις κάνουμε χειρότερες. Κι αυτό γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν πρέπει να μιλάνε τα Πασόκια για σχοινί. Προκαλούν. Ας πούμε λοιπόν μερικές αλήθειες κύριε Βενιζέλο για το φοβερό και τρομερό πουλέν σας που λέγεται Δήμας....

dopa-arsi-varon
1)Θα μπορούσατε κι εσείς και ο κ.Λιάνης να μας πείτε πόσα χρήματα στοίχισαν στις αρχές της δεκαετίας του '90 οι ελληνοποιήσεις Αλβανών, Γεωργιανών και άλλων εθνικοτήτων με "συνεργάτη" του βαθύτατου ΠΑΣΟΚ, τον σημερινό περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό;


2)Θα μπορούσε να μας πει ο κ.Δήμας ποια η σχέση του με τις συνθήκες υπο τις οποίες πριν την Ολυμπιάδα του Πεκίνου, 11 από τα 14 μέλη της Εθνικής Βαρών, συνελήφθησαν ντοπέ και ξεφτυλίστηκαν;


3)Θα μπορούσε να μας πει ο κ.Δήμας, υποψήφιος Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ποια η χρόνια σχέση του με τον ηθικό και φυσικό αυτουργό του ομαδικού ντοπαρίσματος Χρήστο Ιακώβου; Ήταν ο κ.Δήμας, το "παιδί του;". Ναι η ου;


4)Θα μπορούσε να μας πει ο κ.Δήμας πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει πάρει από τον ελληνικό λαό ως πριμ για τις "καθαρές" επιτυχίες του στον ελληνικό αθλητισμό και εαν έχει δικαίωμα τώρα να "ξεπλένει" την περιουσία του στην πλάτη των πολιτών που τον πλήρωσαν, συμμετέχοντας στους μνημονιακούς εφιάλτες των Τούρκογλου;


Στο κύριο Δήμα αφιερώνουμε το δημοσιογραφικό ντοκουμέντο του "Βήματος" με τίτλο:


Πώς απορρίφθηκε το απόρρητο σχέδιο του προπονητή στίβου να ντοπάρει τη μισή ολυμπιακή ομάδα σε όλα τα αθλήματα


Ο Τζέκος και ο κωδικός «Κόροιβος»


Και τον ρωτάμε ευθέως: Είχατε καμία σχέση με τον Κόροιβο, κύριε Δήμα;


Θα επανέλθουμε...




-------------------------------------------
iakovou
Το σκάνδαλο ντόπινγκ που σκιάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με τον καθοριστικό ρόλο του προπονητή Χρ. Τζέκου στη συμπεριφορά των αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, μπορεί να πάγωσε τους Ελληνες αλλά για τον κόσμο των ειδικών ήταν το κοινό «ένοχο» μυστικό. Οι πάντες γνώριζαν για τα έργα και τις ημέρες του κ. Τζέκου, ο οποίος είχε πλήρως αποθρασυνθεί και δρούσε ανεξέλεγκτα. Εφθασε μάλιστα στο σημείο, όπως αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα», να προτείνει γραπτώς προ ολίγων ετών στην τότε κυβέρνηση ένα πλήρες πρόγραμμα ντοπαρίσματος για δεκάδες έλληνες αθλητές με τον κωδικό «Κόροιβος» συνολικού προϋπολογισμού κοντά στα 6.000.000 ευρώ. Ευτυχώς εκείνο το σχέδιο απορρίφθηκε. Το περίεργο όμως είναι ότι είχαν ασκηθεί πιέσεις προς την τότε κυβερνητική ηγεσία και από υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργανωτικής Επιτροπής που ήθελε ρεκόρ μεταλλίων για την Ελλάδα στους Αγώνες της Αθήνας, για να δικαιώσει τη γνωστή ρήση τού X. A. Σάμαρανκ ότι «όσο πιο πολλά μετάλλια τόσο πιο επιτυχημένοι Αγώνες για τη διοργανώτρια χώρα».


Τα όσα συνέβησαν το τελευταίο δεκαήμερο ήταν απλώς μια μικρή έκρηξη σε μια βραδυφλεγή βόμβα την ύπαρξη της οποίας πολλοί γνώριζαν αλλά ουδείς ήθελε να αποκαλύψει ή έστω να παραδεχθεί ευθέως και όλοι λειτουργούσαν σαν μια ιδιότυπη μυστικοπάθεια. Το παρασκήνιο των όσων έγιναν στο Ολυμπιακό Χωριό το απόγευμα της 12ης Αυγούστου δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο κ. Τζέκος για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού επειδή δεν εξασφάλισε την κρατική χρηματοδότηση προφανώς βρήκε τον τρόπο να το κάνει για τους δύο αθλητές του. Γι' αυτό και όταν βρέθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό για έναν συμφωνημένο εκ των προτέρων και υποτίθεται ασφαλή έλεγχο αλλά διαπίστωσε ότι δεν είχε τηρηθεί ούρλιαξε: «Κουφάλες, μου τη στήσατε...».


«Αρχιτέκτων» των επιδόσεων


Ο Κόροιβος (έζησε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.X.) ήταν αρχιτέκτονας ο οποίος ανέλαβε την οικοδόμηση του Τελεστηρίου όπου γίνονταν τα Ελευσίνια Μυστήρια. Ο εν λόγω αρχιτέκτων μάλιστα τροποποίησε τα σχέδια του Ικτίνου για να δημιουργήσει μεγαλοπρεπέστερο οικοδόμημα αλλά δεν κατάφερε να δει το έργο του ολοκληρωμένο καθώς πέθανε στη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου! Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά την εποχή κατά την οποία έδρασε ο εν λόγω αρχιτέκτων κάποιος άλλος «αρχιτέκτων» των επιδόσεων στον στίβο ανέλαβε να δημιουργήσει μεγαλοπρεπέστερες επιδόσεις στον ελληνικό αθλητισμό και με τον κωδικό «Κόροιβος» διατύπωσε πριν από λίγα χρόνια ολοκληρωμένη πρόταση για την επίτευξη του στόχου πάση θυσία.


Ο σύγχρονος αρχιτέκτων δεν είναι άλλος από τον προπονητή Χρ. Τζέκο, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει με θεμιτά και αθέμιτα μέσα τις προϋποθέσεις μεγάλων «επιτυχιών» για τους έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Σύμφωνα με ασφαλή στοιχεία που έχει υπόψη του «Το Βήμα», ο κ. Τζέκος κατέθεσε προ ετών μια πολυσέλιδη πρόταση-πρόγραμμα προς την τότε κυβέρνηση με την κωδική ονομασία «Κόροιβος» υποσχόμενος πολλά πολλά μετάλλια για τους έλληνες αθλητές στους Αγώνες της Αθήνας. Στην εν λόγω πρόταση, η οποία φέρει το όνομα και ενός ακόμη έλληνα προπονητή, διατυπώνονται ευθέως και σχεδόν χωρίς δισταγμό προτάσεις για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών σε ένα πρόγραμμα διετίας πριν από την έναρξη των Αγώνων με την υπόσχεση ότι είναι εξασφαλισμένες οι διακρίσεις των ελλήνων αθλητών. Το συνολικό κόστος του σχεδίου - το οποίο δεν υιοθετήθηκε ποτέ από την τότε κυβέρνηση Κώστα Σημίτη - έφθανε στα 6.000.000 ευρώ (περίπου 2 δισ. δρχ.). Ο τότε αρμόδιος για θέματα αθλητισμού το απέρριψε ως απαράδεκτο, παρά τις συνεχείς πιέσεις που είχε από τον πολυθρύλητο πλέον προπονητή. Εκτός του κ. Τζέκου, όμως, πιέσεις για την υιοθέτηση του σχεδίου που θα έφερνε μετάλλια στην Ελλάδα και θα δικαίωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ασκήθηκαν και από άλλες πλευρές που είχαν και έχουν κορυφαίο ρόλο στη διοργάνωση.


H «χρυσοφόρα» προετοιμασία


Τα επίμαχα σημεία του σχεδίου αναφέρονται στη συνολική στήριξη περίπου 150 ελλήνων αθλητών. Διατυπώνεται μάλιστα με σαφήνεια και ο τρόπος καθώς τονίζεται ότι απαιτείται «η ενίσχυση με συμπληρώματα διατροφής, για τα οποία δεν υπάρχει πρόβλημα από τον έλεγχο ντόπινγκ», αλλά και «η ενίσχυση με "ειδικά" συμπληρώματα διατροφής (αυτά ανιχνεύονται στον έλεγχο ντόπινγκ) και η συνεργασία με "ειδικά" εργαστήρια...». Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Τζέκος ζητούσε χρηματοδότηση για να προχωρήσει σε ένα πλέγμα εργαστηριακών και άλλων ενισχύσεων προς τους αθλητές με αντάλλαγμα τα πολλά μετάλλια για τη χώρα έναντι περίπου 6 εκατ. ευρώ.


H απόρριψη του σχεδίου και ειδικώς του τμήματος που αφορούσε την «ειδική» προετοιμασία είχε ενοχλήσει τον προπονητή, ο οποίος έφθασε σε κάποια στιγμή να προτείνει αρμοδίως: «Καλά, αν δεν έχετε λεφτά, να τα βάλω από την τσέπη μου και μου τα δίνετε αργότερα για να μη χάνουμε χρόνο...».


Τελικώς γι' αυτό το σκέλος των προτάσεών του δεν πήρε ποτέ ούτε ένα ευρώ και το σχέδιο έμεινε ως επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια. Τα όσα πρότεινε όμως ο κ. Τζέκος κυκλοφορούσαν ως «κοινό μυστικό» παντού και ειδικώς στους εμπλεκομένους με τον αθλητισμό ήταν σχεδόν ρουτίνα η αναφορά στα «ειδικά» προπονητικά... προγράμματα που εφήρμοζε στους αθλητές του. Ο κ. Τζέκος όμως ειδικώς μετά την επιτυχία του Σίδνεϊ απολάμβανε μια ιδιότυπη ασυλία από τους πάντες. Δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν και συνήθως ό,τι ζητούσε το είχε. Ολα αυτά όμως ως τις 12 Αυγούστου.


«Κουφάλες, μού τη στήσατε» Πώς οι Κεντέρης και Θάνου, μαζί με τον προπονητή τους, έγιναν καπνός από το Ολυμπιακό Χωριό στις 12 Αυγούστου


Ενα από τα θέματα που απασχολούσαν την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αρκετούς μήνες πριν από τους Αγώνες ήταν το ποιος θα άναβε τον βωμό κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι προτάσεις όλων κατέληξαν σχεδόν χωρίς συζήτηση στον Κώστα Κεντέρη και αποτελούσε ένα ακόμη κοινό μυστικό για όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού. Στα μέσα Ιουνίου έγιναν και οι τελευταίες συνεννοήσεις και όλοι είχαν μείνει ήσυχοι που ο κ. Κεντέρης θα έδινε το σύνθημα έναρξης των Αγώνων της Αθήνας. Οταν όμως κλιμακώθηκε το κυνήγι της WADA με τις γνωστές ιστορίες για το Σικάγο και τα άλλα ταξίδια(!), ο κ. Τζέκος ενημέρωσε την Οργανωτική Επιτροπή ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει τη συμφωνία διότι ο αθλητής θα απουσιάζει για προπονήσεις εκτός Ελλάδος. Σε συνομιλία του μάλιστα με υψηλόβαθμο αθλητικό παράγοντα είπε: «Δεν θα είμαι έτοιμος πριν από τις 20 Αυγούστου, γι' αυτό να βρείτε άλλον για να ανάψει τον βωμό». Αυτό προκάλεσε εμπλοκή στο «2004» και αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις. Στην πορεία όμως επανήλθαν στη λύση Κεντέρη και άρχισε ένας νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων, με τον κ. Τζέκο να αρνείται πεισματικά να εμφανίσει τον κ. Κεντέρη και την κυρία Θάνου στο Ολυμπιακό Χωριό πριν από τις 20 Αυγούστου με το επιχείρημα «δεν είμαστε έτοιμοι»!


Το πρωί της Πέμπτης 12 Αυγούστου ο κ. Τζέκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία (κατ' άλλους και μυστική συνάντηση αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί) με υψηλόβαθμο παράγοντα της Οργανωτικής Επιτροπής ο οποίος υποτίθεται ότι τον διαβεβαίωσε πως δεν κινδυνεύουν οι αθλητές του από έλεγχο ντόπινγκ και όλα θα γίνουν «σε προστατευμένο περιβάλλον και υπό ελεγχόμενες συνθήκες». Αυτό λέγεται ότι ήταν και το κρίσιμο στοιχείο που ώθησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας τον κ. Τζέκο και τους πρωταθλητές να περάσουν τις πύλες του Ολυμπιακού Χωριού έτοιμοι για έναν έλεγχο σε «προστατευμένο περιβάλλον». Λίγη ώρα αφότου έφθασαν στο Χωριό πήγαν να δώσουν «προστατευμένο δείγμα» (αυτό σημαίνει δείγμα από άλλους ανθρώπους) προς έλεγχο και εκεί σε ένα λεπτό ξέσπασε η καταιγίδα. Με το που μπήκαν στην αρμόδια υπηρεσία έλληνας υψηλόβαθμος παράγων του αθλητικού χώρου τούς ψιθύρισε: «Φύγετε, κυκλοφορούν οι μεγάλοι...». Μεγάλοι στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο γάλλος γιατρός κ. Σαμάς, επικεφαλής της Ιατρικής Επιτροπής της ΔΟΕ, ο οποίος είχε την ευθύνη των ελέγχων στο Ολυμπιακό Χωριό. Εκείνη τη στιγμή ήλθε ή έκρηξη Τζέκου με τη φράση: «Κουφάλες, μου τη στήσατε...» και άλλα χειρότερα. Αμέσως φυγάδευσε τους αθλητές και άρχισε ο πανικός με τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στα γνωστά αποτελέσματα.

το βημα-

http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=160663

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια