Γιαγιά αγόρασε σπίτι με θέα και της το παίρνει η θάλασσα! [εικόνες]


Γιαγιά αγόρασε σπίτι με θέα και της το παίρνει η θάλασσα!Τρίζουν τα ντουβάρια και οι γλάστρες της αυλής κατρακυλούν στον γκρεμό καθώς το μπανγκαλόου με την μαγευτική θέα στον ωκεανό καταρρέει. Ατάραχη η 66χρονη ιδιοκτήτρια πίνει το τσάι της και φωνάζει στον οδηγό της μπουλντόζας να μην γκρεμίσει το σπίτι της. Ας το πάρει....
η θάλασσα λέει. Και θα το πάρει.
Η Μπράιονι Νίεροπ Ρίντινγκ αγόρασε το σπίτι στην παραλιακή οδό του Χάπισμπεργκ το 2008 με την ελπίδα να γεράσει όμορφα εκεί, απολαμβάνοντας την αύρα και τον ήχο της θάλασσας. Οι γείτονες την καλοδέχτηκαν μαζί με τις τέσσερις γάτες της. Σήμερα δεν μένει κανείς πια στη γειτονιά. Έχουν φύγει όλοι άρον άρον με τον φόβο της βουτιάς θανάτου στον γκρεμό των 24 μέτρων που λόγω διάβρωσης του εδάφους πλησιάζει ολοένα και περισσότερα τα σπίτι τους.
Η 66χρονη γιαγιά ωστόσο αρνήθηκε την οικονομική πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης να μετακομίσει σε πιο ασφαλή περιοχή. «Δεν φεύγω από εδώ γιατί έχω την καλύτερη θέα», είπε στους αρμοδίους παρότι την προειδοποίησαν πως κινδυνεύει η ζωής της και μάλιστα άμεσα.
Με δάκρυα στα μάτια είδε σήμερα το πρωί τις μπουλντόζες να κατεδαφίζουν ένα γειτονικό σπίτι, το ένατο κατά σειρά που ισοπεδώθηκε στον δρόμο αυτό. «Εχω καταρρεύσει κι εγώ. Γνώριζα τί επρόκειτο να συμβεί αλλά νιώθω πως τώρα ζω την αρχή του τέλους της παραλιακής μας γειτονιάς», δηλώνει η κυρία Ρίτινγκ και τα έξι εγγόνια της την παρακαλούν ματαίως να φύγει από το σπίτι...
«Κάθε ημέρα ευχαριστώ τον Θεό που με άφησε να ζήσω εδώ. Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ», απαντά και πάλι η γιαγιά τους η οποία είναι περήφανη που ζει ακόμα στην περιοχή. Το Χάπισμπεργκ έγινε διάσημο το 2010 όταν βρέθηκαν στην περιοχή πυριτόλιθο εργαλεία πάνω από 800.000 ετών. Πρόκειται για την παλαιότερη απόδειξη ανθρώπινης παρουσίας στην Βρετανία!
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η θάλασσα έχει καταπιεί συνολικά 20 σπίτια ενώ το 2008 όταν ο Κρις Κάτινγκ προσπάθησε να βάλει υποθήκη το σπίτι του για να πάρει δάνειο η τράπεζα τον ενημέρωσε ότι κοστίζει πλέον μόλις 1 λίρα.
 iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια