Ανοίγει η Αμυγδαλέζα. Αποκλειστικές φωτογραφίες από το πρώτο κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών.....


Σε δύο εικοσιτετράωρα αναμένεται να λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα καθώς οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι φωτογραφίες που....
παρουσιάζει το protothema.gr αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο όλα είναι σχεδόν έτοιμα αλλά και πως είναι οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους 200 μετανάστες.


Σύμφωνα με την Αστυνομία η Αμυγδαλέζα αποτελείται από τρεις πτέρυγες και συνολικά 52 οικίσκους που ο καθένας χωράει 4 άτομα. Η πρώτη πτέρυγα και η δεύτερη θα έχουν από 16 ενώ η τρίτη 20 οικίσκους. Το κάθε κοντέινερ (οικίσκος), θα έχει δύο χώρους. Στον ένα υπάρχουν τέσσερα κρεβάτια – κουκέτες και στον άλλο η τραπεζαρία. Υπάρχει μπάνιο με δύο ντουζ και δύο τουαλέτες, κλιματιστικό και θερμοσίφωνας.


Η κάθε πτέρυγα θα έχει το δικό της προαύλιο χώρο 500 τ.μ με ψύκτη νερού και σταθερούς πάγκους ενώ μεταξύ τους οι τρεις πτέρυγες θα χωρίζονται με συρματόπλεγμα ύψους 2,5 μέτρων και διπλή κονσερτίνα.


Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ένα κομμάτι του κέντρου φύλαξης και θα περάσουν την πύλη 220 άτομα προς απέλαση ενώ από τις 15 Μαΐου που θα έχει ολοκληρωθεί ο χώρος οι λαθρομετανάστες που θα φιλοξενηθούν θα φθάσουν τους 1200.


Την εξωτερική φύλαξη, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία την έχουν αναλάβει αστυνομικοί ενώ εσωτερικά θα φυλάσσεται από ιδιώτες σεκιούριτι που θα είναι άοπλοι. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια