tagmatarxis-pirros-dimasΚάτι ξεχάσαμε να ρωτήσουμε τον προνομιούχο κ.Πύρρο Δήμα. Θα μπορούσε να μας ενημερώσει πότε ακριβώς υπέβαλε την παραίτηση από το βαρύτατο αξίωμα που του είχε δώσει η Ελληνική Πολιτεία, του αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, στολή που έχουν φορέσει....
παλληκάρια και ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα;


Γιατί βάσει του νόμου, στρατιωτικός απαγορεύεται να πολιτεύεται και οφείλει να παραιτηθεί μεσα στις απαράβατες προθεσμίες που υπαγορεύει ο στρατιωτικός κώδικας και το Σύνταγμα. Επειδή αμφισβητούν μερικοί εαν τηρήθηκαν οι προθεσμίες θα μπορούσε ο κ.Ταγματάρχης, να μας αποστείλει το χαρτί; Έχουμε δικαίωμα να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη που ρωτάει.


Αυτα προβλέπει ο νόμος και ευχαριστούμε τον ταγματάρχη ε.α Χρήστο Μακρυγιάννη που μας τα υπενθύμισε.


ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 26 /2012


Κωδικοποίηση σ' ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Έχοντας υπόψη:


.............


Άρθρο 30


(Άρθρο 30 Π.Δ. 96/2007)


Παραίτηση από θέσεις που αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας


1. Η παραίτηση από την υπηρεσία και από τις θέσεις που σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 56 του Συντάγματος αποτελούν κώλυμα για την εκλογή στο αξίωμα του βουλευτή, είναι γραπτή και η επίδοσή της γίνεται με δικαστικό επιμελητή στον πρόεδρο του αρμόδιου για την ανακήρυξη των υποψηφίων δικαστηρίου, πριν από την ημέρα της ανακήρυξης αυτών. ΑΔΑ: Β44ΑΝ-ΠΥΣ


2. Η παραίτηση που επιδόθηκε δεν ανακαλείται. Αυτή θεωρείται ότι έγινε αυτοδικαίως αποδεκτή με την επίδοσή της.


3. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διαβιβάζει την παραίτηση, χωρίς αναβολή, στην αρμόδια για την παραλαβή της αρχή.


4. Εφόσον, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις η πράξη για την αποδοχή της παραίτησης δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η αρμόδια αρχή οφείλει να δημοσιεύσει αμέσως περίληψή της, που να περιέχει το ονοματεπώνυμο, τη θέση ή το αξίωμα που κατείχε αυτός που παραιτήθηκε ή αν πρόκειται για στρατιωτικούς, το βαθμό και το όπλο ή την υπηρεσία στην οποία αυτός ανήκε, καθώς και τη χρονολογία της επίδοσης της παραίτησης στον πρόεδρο του αρμόδιου δικαστηρίου.


5. Ο αξιωματικός, που σύμφωνα με τα παραπάνω παραιτήθηκε και δεν εκλέχτηκε βουλευτής, είναι δυνατόν οποτεδήποτε ν' ανακληθεί στην ενέργεια ως έφεδρος, ενώ αυτός που εκλέχτηκε βουλευτής δεν μπορεί ν' ανακληθεί στην ενέργεια, πριν από την έναρξη των εργασιών της Α' Συνόδου της νέας Βουλής και χωρίς την έγκριση αυτής.


6. Έφεδρος αξιωματικός σε ενέργεια θεωρείται αυτοδικαίως ότι απολύθηκε από τις τάξεις του Στρατού, από την ημέρα που υπέβαλε την υποψηφιότητα που προτάθηκε από εκλογείς. Εάν δεν εκλεγεί βουλευτής, μπορεί ν' ανακληθεί οποτεδήποτε. Εάν όμως εκλεγεί δεν επιτρέπεται να κληθεί υπό τα όπλα πριν την έναρξη της Α' Συνόδου της νέας Βουλής και χωρίς την έγκρισή της. Ο Πρόεδρος του αρμόδιου δικαστηρίου ανακοινώνει αμέσως στις προϊστάμενες αρχές του εφέδρου αξιωματικού και στο Υπουργείο Άμυνας την υποβολή απ' αυτόν ή αποδοχή υποψηφιότητας βουλευτή.




makeleio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια