Αξημέρωτα στον ανακριτή η κόρη του Άκη - Πήρε προθεσμία η Σταμάτη - "Βλαχάρα κόψατε συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου" της φώναζαν πολίτες

"Αξημέρωτα" θα μπορούσε να πει κανείς, χωρίς κανένας να καταλάβει το πότε και κυρίως μακριά από τα... αδιάκριτα βλέμματα, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού, βρέθηκε στις 08:00 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Το είχε....
ζητήσει ο δικηγόρος της από την Τετάρτη και το αίτημα της κα Τσοχατζοπούλου έγινε δεκτό από τις ανακριτικές αρχές.


Έτσι, νωρίς το πρωί βρέθηκε στο γραφείο του ανακριτή, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Έφυγε χωρίς να γίνει αντιληπτή απο κανέναν. Αντίθετα από τη σύζυγο του πατέρα της...


Με βάση το εισαγγελικό πόρισμα, η Αρετή Τσοχατζοπούλου θεωρείται ύποπτη φυγής! Καλείται να δώσει εξηγήσεις για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από offshore που φέρεται να ανήκει στον πατέρα της.


Στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση, αναφέρεται ότι τα συμπεράσματα τους, όσον αφορά την οργάνωση που συνέστησαν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για την λεγόμενη «επιχείρηση ξέπλυμα», ισχύουν και για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα για την κατηγορουμένη, «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Ούτε μια ώρα δεν έμεινε στο γραφείο του ανακριτή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η Βίκη Σταμάτη έφτασε στην Ευελπίδων περίπου στις 09:45, μπήκε στο ανακριτικό γραφείο από την πίσω πόρτα, μάλλον για να γλιτώσει τις κάμερες και τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και λίγο πριν από τις 10:30, αποχώρησε.


Κατέθεσε το απολογητικό της υπόμνημα και έφυγε. Θα επιστρέψει στα δικαστήρια της Ευελπίδων την επόμενη Παρασκευή, 27 Απριλίου, για να απολογηθεί.


Φεύγοντας από το γραφείο του ανακριτή, επέλεξε την κύρια είσοδο. Αλλά μάλλον το μετάνιωσε... "Παρακαλώ, παρακαλώ" ήταν το μόνο που είπε στους δημοσιογράφους που περίμεναν μια της δήλωση. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δύσκολη για τη σύζυγο του Άκη. Ήρθε αντιμέτωπη με πολίτες. Ένας από αυτούς της φώναξε: "βλαχάρα, κόψατε τις συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου!".


Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κλήθηκε να απολογηθεί σχετικά με την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος αλλά και να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που αποκτήθηκε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και για τα ποσά που δαπανήθηκαν για την ανακαίνισή του.


Για την Βίκυ Σταμάτη η έρευνα των εισαγγελέων απέδειξε από την άρση τραπεζικού απορρήτου ότι, από το 1997 η κατηγορουμένη δέχεται χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της τα οποία φαίνεται να καταθέτει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.


Στην Ευελπίδων βρέθηκε και ο Οράτιος Μελάς, ο άνθρωπος-κλειδί, που εμφανίστηκε οικειοθελώς στη δικαιοσύνη και ήταν η αφορμή να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.
Ο κ. Μελάς είναι επιχειρηματίας μέσω λογαριασμών του οποίου σύμφωνα με το κατηγορητήριο διακινήθηκαν μέρος των μιζών από το σκάνδαλο των υποβρυχίων.



Ο αδερφός της κας Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, δεν πήγε στην Ευελπίδων, αλλά μέσω του δικηγόρου του ζήτησε και πήρε προσθεσμία για απολογηθεί την επόμενη Πέμπτη, 26 Απριλίου,

Στον ανακριτή βρέθηκε και η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως και η δικηγόρος Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα και οι Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παντελής Ζαχαριάδης, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσοπαρδής.


Όλοι τους αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για την ογκώδη, σχεδόν 10.000 σελίδων, δικογραφία και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια