Εάν εκλεγώ, θα ελαφρύνω το βαρύ φορτίο των Ελλήνων είπε ο Ολάντ


Ολάντ: Εάν εκλεγώ, θα ελαφρύνω το βαρύ φορτίο των ΕλλήνωνΜήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για την Γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ λέγοντας ότι στην περίπτωση που εκλεγεί θα ελαφρύνει το φορτίο των Ελλήνων.


Ο κ. Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε  ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης».


Παράλληλα προχώρησε....
στη διατύπωση ενός «μνημονίου » υπέρ της ανάπτυξης της Ε.Ε. δηλώνοντας ότι εάν εκλεγεί θα αποστείλει, την επόμενη κιόλας ημέρα, επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.


Αναλυτικότερα θα προτείνει τη δημιουργία ευρωομολόγων για την χρηματοδότηση επενδύσεων, την ενίσχυση των επενδύσεων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, την υιοθέτηση φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και τη χρήση διαρθρωτικών κονδυλίων για την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων σε διάφορους τομείς και περιοχές της Ευρωζώνης.


Στόχος του, όπως ο ίδιος δηλώνει, η αποφυγή του βασικότερου κινδύνου για την ευρωπαϊκή οικονομία, που είναι το να παραμείνει σε βαθιά ύφεση επειδή δεν απελευθερώνει πιστώσεις για τις επιχειρήσεις.


iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια