Ελληνοτουρκική "μάχη" στο Καστελόριζο!Τι προσπάθησαν οι Τούρκοι


Η εμμονή της Τουρκίας με το Καστελόριζο,ξεπερνά κάθε όριο.Η Άγκυρα έφθασε στο σημείο να προσπαθήσει να εμποδίσει το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από το νησί ,στο δρόμο της προς το Λονδίνο, όπου το καλοκαίρι θα γίνουν οι αγώνες! Χρειάστηκε η αντίδραση της Αθήνας για να επιβληθεί να μπει στην....
πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας και το ακριτικό ελληνικό νησί.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι είχαν θέσει βέτο να μην συμπεριληφθεί το Καστελόριζο στα σημεία της ελληνικής επικράτειας απ΄ όπου θα πέρναγε η φλόγα. Και φαίνεται ότι το είχε καταφέρει! Κι αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο “φάουλ” των Βρετανών διοργανωτών,μετά από την άρνησή τους να δεχτούν το πιστό αντίγραφο της αρχαίας ελληνικής τριήρους στο Λονδίνο.


Υπήρξε επικοινωνία Παπαδήμου-Αβραμόπουλου για το θέμα ,με τον πρώτο να εξουσιοδοτεί τον δεύτερο να χειριστεί την υπόθεση,δίνοντας ότι μέσα χρειάζονταν προκειμένου το Καστελόριζο να υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα στις 14 Ιουνίου.


Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις και πιέσεις αυτό έγινε εφικτό. Ο ΥΕΘΑ ζήτησε από την ΠΑ να έχει έτοιμο C 130 ,το οποίο θα μεταφέρει από τη Κρήτη στη Ρόδο την Ολυμπιακή Φλόγα και από κει με ελικόπτερο CHINOOK στο Καστελόριζο. Χρησιμοποιούνται μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα γιατί μαζί με τη φλόγα θα μεταφέρουν δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του κόσμου.Γιατί ο στόχος είναι αυτός: να “παίξει” το Καστελόριζο παντού στον πλανήτη και να ξεχάουμε κι εμείς -αν και δεν ξεχνιέται με τίποτα- την ανακοίνωση του Γ.Παπανδρέου για την είσοδό μας στον εφιάλτη του μηχανισμού στήριξης,από το όμορφο νησί.


Αυτό που προκύπτει βέβαια απ΄ όλη αυτή την ιστορία είναι ότι η μανία της Άγκυρας να “εξαφανίσει” το Καστελόριζο,δεν έχει τέλος. Και όλο και πιο συχνά θα αντιμετωπίζουμε πλέον τον εκνευρισμό των γειτόνων γι΄ αυτό το ζήτημα 


onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια