Και μας γ@μη@@ και θα τον πληρώσουμε ! ! !


Iρανός λαθρομετανάστης και βίασε και τον πληρώνουμεΤι κι αν ήρθε στη χώρα μας παράνομα, τι κι αν κακοποίησε σεξουαλικά Ελληνίδα πολίτη.


Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τη χώρα μας και πλέον το ελληνικό κράτος, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, υποχρεούμαστε να του....
καταβάλλουμε το ποσό των 16.000 ευρώ.


Ο λόγος; Επειδή παρέμεινε δυόμιση χρόνια υπό κράτηση μέχρι να απελαθεί από τη χώρα μας, βάση διατάγματος που εκδόθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια.


Ο λαθρομετανάστης Καρίμ Μαθλούμ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών και 6 μηνών. Ο ίδιος εξέτισε τα 2/3 της ποινής του αλλά παρέμεινε, για περίπου δυόμισι χρόνια και τρεις μήνες υπό κράτηση έως ότου γίνει η απέλασή του.


Ο παράνομος Ιρανός διαμαρτυρόμενος για το παράνομο της κράτησής του, προσέφυγε σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά όλες του οι προσφυγές απορρίφθηκαν.


Στη συνέχεια, κατέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πέντε χρόνια αργότερα δικαιώθηκε αφού, σύμφωνα με την απόφαση, η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει ανώτατο όριο κράτησης για αλλοδαπούς που πρόκειται να απελαθούν.


Σύμφωνα με την απόφαση, η χώρα μας οφείλει να του καταβάλει το ποσό των 16.000 ευρώ για ηθική και υλική βλάβη.


 protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια