Όλοι σπίτι τους και .....τα αουτσάιντερ τελικό


ΝΟιερ Ρεάλ, ΥES Μπάγερν!


Τα 150 εκατ. ευρώ της Ρεάλ (Ρονάλντο, Κακά) πέταξαν... στα σκουπίδια τα πέναλτι (1-3 οι Γερμανοί), ο Νόιερ έκανε τις επεμβάσεις της καριέρας του και η Μπάγερν πάει... σπίτι της για την κούπα!
Ο Γιουπ Χάινκες, που οδήγησε την Ρεάλ στην κατάκτηση του Champions League το 1998, δεν είχε φύγει....
ποτέ νικητής από το «Μπερναμπέου» ως αντίπαλος, έχοντας ρεκόρ 8 ήττες και μόλις μία ισοπαλία. Αυτή τη φορά μπορεί να μην κατάφερε να αλώσει την Μαδρίτη, όμως έφυγε θριαμβευτής και οδήγησε την Μπάγερν στο δεύτερο τελικό της καριέρας του!

Οι Βαυαροί βρήκαν επιτέλους τον τερματοφύλακα που μπορεί να κάνει τη διαφορά, τα 24 εκατ. ευρώ του Νόιερ νίκησαν τα 150 των Ρονάλντο και Κακά και έδωσε την πρόκριση στην Μπάγερν στα πέναλτι (3-1) μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Αυτή, μάλιστα, είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία τόσο του Champions League όσο και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που ομάδα θα παίξει στην έδρα της στον τελικό μετά τις Ρεάλ (1957), Ίντερ (1965) και Ρόμα (1984), με την τελευταία να είναι η μοναδική που δεν κατάφερε να το κατακτήσει.

Με το... καλησπέρα η Ρεάλ
Η ατμόσφαιρα στο «Μπερναμπέου» ήταν εκπληκτική, με τους οπαδούς της «βασίλισσας» να φτιάχνουν ένα τεράστιο μωσαϊκό με τον Χουανίτο, που έχασε τη ζωή του πριν από 20 χρόνια, και ήταν γνωστός για τη μαχητικότητά του, αυτό που ήθελαν από τους παίκτες τους στο σημερινό παιχνίδι. Αν η αρχή είναι το ήμισι του παντός, για την Ρεάλ ήταν τα... 3/4. Ο Σβάινσταϊγκερ είχε δηλώσει ότι η ομάδα του θα πρέπει να κρατήσει τα πρώτα 20', προκειμένου να μπορέσει να φύγει με την πρόκριση, όμως μόνο αυτό δεν έγινε. Μόλις στο 3' οι Μαδριλένοι έδειξαν τις διαθέσεις τους, με τον Ντι Μαρία να βγαίνει από δεξιά, να γυρίζει στον Κεντίρα και τον Νόιερ να έχει σωστή θέση και να μπλοκάρει. Στο 6' ήρθε το πρώτο πέναλτι της βραδιάς, όταν ο Ντι Μαρία έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αλάμπα, που εκείνη στην στιγμή έπεσε και ο Αυστριακός πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε προλάβει να ακουμπήσει στο έδαφος, με τον Κασάι να δίνει μάλλον ένα αυστηρό πέναλτι. Ο Αλάμπα δέχθηκε και κίτρινη κάρτα (αυτή και αν ήταν αυστηρή) και θα χάσει τον τελικό... Το σερί του Ρονάλντο στις εύστοχες εκτελέσεις από την άσπρη βούλα δεν σταμάτησε, φτάνοντας τις 25 και άνοιξε το σκορ!

Έπιασε Ραούλ ο Ρονάλντο
Οι Βαυαροί παραλίγο να απαντήσουν άμεσα με τον Ρόμπεν να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 8', όταν ο Αλάμπα έκανε την κούρσα από αριστερά, γύρισε την μπάλα και ο Ολλανδός από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Οι παίκτες του Χάινκες ανέβασαν την απόδοσή τους και οι γηπεδούχοι τους έδωσαν χώρο με σκοπό να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Η κατοχή έφτασε κάποια στιγμή στο 62% υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως και πάλι οι Μερένγκες ήταν εκείνοι που έφτασαν στο γκολ. Στο 12' η Μπάγερν έχασε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία, όταν ο Γκόμεζ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Κασίγιας απέκρουσε ασταθώς και ο Κεντίρα πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ριμπερί, πριν ο Γάλλος φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Λίγο μετά ένα λάθος των Βαυαρών στη μεσαία γραμμή έπιασε την άμυνά τους απροετοίμαστη και ο Οζίλ με την 28 ασίστ του σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, έβγαλε μόνο του τον Ρονάλντο απέναντι από τον Κασίγιας και ο Πορτογάλος δεν λάθεψε για το 2-0! Με αυτό το γκολ ο άσος της Ρεάλ έφτασε τα 10 σε 10 αγώνες στο Champions League, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση σε μία σεζόν στην ιστορία των Μαδριλένων, που ανήκε στον Ραούλ, ενώ έγινε ο πρώτος που σκοράρει δύο γκολ σε ημιτελικό.

Οι Βαυαροί επέστρεψαν!
Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, οι Βαυαροί έδειξαν τον χαρακτήρα τους και άρχισαν να πιέζουν για το γκολ. Το σουτ του Ρόμπεν στο 16' κατέληξε στην αγκαλιά του Κασίγιας, ενώ στο 19' οι αμυντικοί της «Βασίλισσας» κατάφεραν να απομακρύνουν με δυσκολία την μπάλα μετά το κόρνερ του Κρόος. Σβάινσταϊγκερ και Λουίζ Γκουστάβο ανέβασαν την απόδοσή τους - μέχρι εκείνο το σημείο δεν... υπήρχαν στο παιχνίδι - και στο 21' το σουτ Γκόμεζ πέρασε άουτ. Οι φωνές του Κασίγιας στους αμυντικούς και στους μέσους του δεν έπιασαν τόπο, με την Μπάγερν να κάνει ευκαιρίες και στο 27' να κερδίζει πέναλτι!

Ο Γκόμεζ άφησε στον Κρόος πήρε θέση στην περιοχή, ο τελευταίος έβγαλε την σέντρα και ο Κασάι σφύριξε πέναλτι για τράβηγμα του Πέπε στον Γερμανό επιθετικό. Αν και τα ριπλέι δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, από την αντίδραση του Πορτογάλου φαίνεται να έχει... λερωμένη την φωλιά του. Ο Ρόμπεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Κασίγιας, για να γίνει μόλις ο 3ος πρώην παίκτης της Ρεάλ που σκοράρει εναντίον της στο Champions League μετά τους Ζαμοράνο και Μοριέντες!

Όλα ανοιχτά
Οι Μαδριλένοι πλέον δεν ήταν σε θέση ισχύος και ο Μπενζεμά παραλίγο να τους δώσει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στο 31', όταν το σουτ πέρασε λίγο άουτ, με τον Κασίγιας να σώζει στο 33' το σουτ του Γκόμεζ μέσα από την περιοχή σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για την Μπάγερν και με τη βοήθεια του Τσάμπι Αλόνσο να βγάζουν την μπάλα από την περιοχή στην εξέλιξη της φάσης. Κάποια μακρινά σουτ του Ρονάλντο δεν απείλησαν με αξιώσεις τον Νόιερ, με τον Ρόμπεν να έχει την τελευταία καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Κασίγιας έβγαλε το φάουλ του. Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε με την κατοχή στο 58-42 για την Μπάγερν και τα σουτ 13-7 και πάλι υπέρ των Βαυαρών σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι!

Κουρασμένοι οι Μαδριλένοι
Δυστυχώς ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη - θα ήταν αφύσικο να μη συμβεί - όμως αυτό έγινε αρκετά σύντομα... Οι Βαυαροί είχαν και πάλι τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και έχασαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 48', όταν η κεφαλιά του Γκόμεζ πέρασε μόλις άουτ. Στο 56' ήταν η σειρά του Μπενζεμά να απειλήσει με σουτ από πλάγια και τον Νόιερ να βγάζει δύσκολα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο 63' Γκόμεζ και Ρόμπεν είχαν μαζί 10 τελικές προσπάθειες, με την Ρεάλ να έχει συνολικά 8... Γκόμεζ και Ρόμπεν απείλησαν εκ νέου τον Κασίγιας, ο Ρονάλντο προσπάθησε με μακρινά φάουλ να νικήσει τον Νόιερ, όμως το 2-1 παρέμενε.

Μοιραίος ο Γκόμεζ
Οι Μαδριλένοι δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ήταν εμφανώς πιο κουρασμένοι από τους αντιπάλους τους, που έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους και στο 86' ο Μάριο Γκόμεζ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία, όταν βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, όμως καθυστέρησε, κλείστηκε και ο Ράμος με προβολή τον έκοψε, πριν μαζέψει ο Κασίγιας. Το τελευταίο σφύριγμα του Κασάι βρήκε την Μπάγερν να έχει κατοχή στο 55%, 20 τελικές προσπάθειες (6 εντός εστίας) σε αντίθεση με τις 12 της Ρεάλ (επίσης 6 εντός εστίας) και τους παίκτες των ομάδων να ετοιμάζονται για την παράταση. Αυτός ήταν μόλις ο 3ος ημιτελικός που πήγε στην παράταση μετά το ζευγάρι Τσέλσι-Λίβερπουλ τις σεζόν 2006-07 και 2007-08, με τις ομάδες να έχουν από μία πρόκριση στα πέναλτι.

«Ρώσικη Ρουλέτα»
Στην παράταση οι Μαδριλένοι μπήκαν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για όλα στο ξεκίνημα, τελικά ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του έξτρα χρόνου, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ για καμία ομάδα. Ο Ρονάλντο ήταν εκείνος που απειλούσε στο πρώτο μέρος, με τον Λουίζ Γκουστάβο να βλέπει κίτρινη - φλέρταρε... μαζί της σε όλο το ματς - στο 102' και προστέθηκε στη λίστα των παικτών που θα χάσουν τον τελικό... Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Χάινκες δεν έκαναν ούτε μία τελική προσπάθεια, όμως το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και οι παίκτες ετοιμάστηκαν για την «ρώσικη ρουλέτα», με την Μπάγερν να έχει ήδη μία πρόκριση στα πέναλτι φέτος στον ημιτελικό Κυπέλλου με την Γκλάντμπαχ, ενώ συνολικά στο Champions League οι Βαυαροί είχαν δύο προκρίσεις και οι Ισπανοί μία. Υπήρχαν πάντως και άλλες... ατυχίες μιας και ο Μπαντστούμπερ, δέχθηκε κίτρινη και έμεινε εκτός τελικού!

Νόιερ vs Κασίγιας
Στα πέναλτι «μίλησε» η ποιότητα των δύο γκολκίπερ. Νόιερ και Κασίγιας έδειξαν ότι είναι (μαζί με τον Μπουφόν) οι κορυφαίοι τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και απέκρουσαν τα πέναλτι των Ρονάλντο, Κακά, Κρόος και Λαμ. Εκείνος, που τελικά έκανε και τη διαφορά, ήταν ο Σέρχιο Ράμος, που έστειλε την μπάλα στην... εξέδρα! Ο Σβάινσταϊγκερ ευστόχησε στο 4ο πέναλτι της Μπάγερν και την στέλνει... σπίτι της, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον τελικό!

Η διαδικασία των πέναλτι

Αλάμπα 0-1
Ρονάλντο - απόκρουση Νόιερ 0-1
Γκόμεζ 0-2
Κακά - απόκρουση Νόιερ 0-2
Κρόος - απόκρουση Κασίγιας 0-2
Τσάμπι Αλόνσο 1-2
Λαμ - απόκρουση Κασίγιας 1-2
Σέρχιο Ράμος - στην... εξέδρα 1-2
Σβάινσταϊγκερ 1-3

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (75' Κακά), Οζίλ (111' Γκρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (106' Ιγουαΐν).

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Γκουστάβο, Σβαϊστάιγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί (95' Μίλερ), Γκόμεζ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια