Μέσα και η Βίκυ Σταμάτη. Σχεδόν όλη η οικογένεια Τσοχατζόπουλου ! ! !


Xωρίς χειροπέδες έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Η ίδια φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι αν φυλακιστεί θα αναγκαστεί να πάρει και το παιδί της μαζί.  
Τι λέει στο υπόμνημα και στην απολογία της η ίδια.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε νωρίτερα ο αδελφός της.  
Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε νωρίτερα το αίτημα εξαίρεσης του ανακριτή.
Στις φυλακές Κορυδαλλού και χωρίς χειροπέδες, έφτασε λίγο μετά τις 20:30 η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Μετά τον ίδιο και την κόρη του τον δρόμο για τον Κορυδαλλό παίρνει μετά την κατάθεση της και η Βίκυ Σταμάτη....



Είναι η έβδομη....
προφυλάκιση για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, υπόθεση για την οποία τόσο ο ίδιος ο πρώην πολιτικός, όσο και η κόρη του χθες, η σύζυγός του σήμερα, αλλά και ο εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, είναι προσωρινά κρατούμενοι.
Η Β. Σταμάτη αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει ότι τα οικονομικά ήταν αποκλειστική ευθύνη τού συζύγου της και ότι η ίδια δανειοδοτήθηκε για το ακίνητο της Ακρόπολης, επειδή, λόγω ηλικίας, δεν μπορούσε να λάβει δάνειο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη χαρακτήρισαν «σκληρή», «ανάλγητη», «εξοντωντική» και «άδικη» την απόφαση για προσωρινή κράτηση της εντολέως τους. Όπως τόνισαν «είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που μένει χωρίς τη μητέρα και χωρίς τον πατέρα του».


Μάλιστα η ίδια ζήτησε από τον ανακριτή να μην οδηγηθεί στην φυλακή γιατί έχει ανήλικο παιδί και επειδή ο σύζυγος της βρίσκεται στην φυλακή θα αναγκαστεί εάν προφυλακιστεί να πάρει μαζί της στην φυλακή και το ανήλικο παιδί της!
Όμως ο ανακριτής αποφάσισε ότι η ίδια θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή.


Στο απολογητικό υπόμνημα, που παρέδωσε στον ανακριτή, επισημαίνει ότι ουδέποτε είχε συνεργαστεί η συναλλαγεί με offshore εταιρείες, πλην της Νobilis, από την οποία αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη και τονίζει ότι ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της κάτι επιλήψιμο.


«Πιστεύω ότι αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της κοινής πείρας ότι μια γυναίκα, όπως εγώ με την όποια παιδεία και αγωγή μου, γνωρίζοντας έναν άνδρα σαν τον σύζυγό μου, στη θέση που βρισκόταν, τη διαδρομή που είχε, τη γοητεία που ασκούσε στη δική μου σκέψη και ψυχή, το τελευταίο που θα ενδιαφερόταν, θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεών του, ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική - πολιτική του δράση.
Ήμουν ένας πιστός, αφοσιωμένος άνθρωπος στον σύντροφο της ζωής μου και στο παιδί μου ανεξαρτήτως οιουδήποτε κόστους και τιμήματος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά της η κ. Σταμάτη.


Νωρίτερα η ίδια είχε καταθέσει αίτημα εξαίρεσης σε βάρος του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή όμως αυτό απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο.


Η προσφυγή κατατέθηκε στις 22:20 το βράδυ της Πέμπτης. Ο συνήγορος της κας Σταμάτη, Βασίλης Χειρδάρης, μίλησε για «ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, δεδομένου ότι της κοινοποιήθηκε πράξη του ανακριτή, την οποία έχει διατυπώσει ρητή και κατηγορηματική θέση ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία πρόκειται να απολογηθεί. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)».


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια