ΕΠΟΣ! Την...αποκαθήλωσε με 10 – Η Τσέλσι τελικό, η Μπαρτσελόνα...παγωτό (βίντεο)

Η Τσέλσι άντεξε στις λυσσασμένες επιθέσεις της Μπαρτσελόνα και παρόλο που έπαιζε χωρίς τα βασικά της σέντερ μπακ (ο Τέρι αποβλήθηκε στο 36΄και ο Κέιχιλ τραυματίστηκε στο 12') μπόρεσε και πήρε την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (2-2). Χαμένο πέναλτι και δοκάρι για Μέσι.


Έχοντας αυτοπεποίθηση και....
μεγάλες αντοχές οι “μπλε” αμύνθηκαν σθεναρά, “χτύπησαν” στις καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων και απέκλεισαν τους Καταλανούς (2-2), έχοντας και τη νίκη από τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών στο "Στάμφορντ Μπριτζ" (1-0).


Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά την Μόσχα και ΠΑΛΙ με υπηρεσιακό προπονητή (τότε ήταν ο Γκραντ στον πάγκο της) η ομάδα του Αμπράμοβιτς θα πάει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στις 19 Μαΐου στην “Αλιάνζ Αρίνα” του Μονάχου. Πλήγμα για τους "μπλε" οι κίτρινες κάρτες που πήραν οι ραμίρεζ και Μεϊρέλες, οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν στον τελικό.


Απ' την άλλη, η Μπαρτσελόνα είδε μέσα σε μία εβδομάδα να βγαίνει εκτός των δυο μεγάλων της στόχων (πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ), δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε την περασμένη σεζόν και της μένει η συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας για... παρηγοριά.


Το πρώτο μέρος τα είχε όλα... γρήγορο ρυθμό, σκληρά μαρκαρίσματα, μία Μπάρτσα να παίζει το γνωστό της ποδόσφαιρο, μία Τσέλσι να αμύνεται και φυσικά τρία τέρματα.


Οι Καταλανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και όσο περνούσε η ώρα συνέχιζαν να πιέζουν την εστία του Τσεχ. Ο Ντι Ματέο βρέθηκε πολύ γρήγορα σε δύσκολη θέση, αφού πέρα απ' το ότι έπρεπε να σκέφτεται πως θα μπορέσει να σταματήσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, χρειάστηκε να κάνει και αναγκαστική αλλαγή τον Κέιχιλ, περνώντας τον Μποσίγκουα (12') και βάζοντας στα σέντερ μπακ τον Ιβάνοβιτς.


Οι “μπλαουγκράνα” με μπροστάρη τον Μέσι “κατασκήνωσαν” στα καρέ των “μπλε”, αλλά αναγκάστηκαν να προβούν και αυτοί σε αναγκαστική αλλαγή (24'), όταν ο Πικέ συγκρούστηκε στον αέρα με τους Βαλντέζ και Ντρογκμπα και δεν μπόρεσε συνεχίσει.


Πέρα απ' την ευκαιρία του Ιβοριανού φορ στο 25' το 45λεπτο ήταν μονόλογος της Μπάρτσα. Έτσι, το γκολ δεν άργησε να έρθει μμε τον Μπουσκέτς (35'0 να βάζει παρόμοιο τέρμα με αυτό που είχε μπει πριν μία εβδομάδα στο “Στάμφορντ Μπριτζ”.


Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δύσκολη για τους φιλοξενούμενους, αφού αναγκάστηκαν από το 36' να παίξουν και με παίκτη λιγότερο, μετά την ανόητη αποβολή του Τέρι. Η αριθμητική υπεροχή, αλλά και το “Καμπ Νου” που.... έγερνε, έφερε και δεύτερο γκολ για της Μπάρτσα, με τον Ινιέστα (44').


Πάνω όμως που ο Τούρκος διαιτητής ήταν έτοιμος να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια, ήρθε η πανέξυπνη πάσα του Λάμπαρντ και το υπέροχο γκολ του Ραμίρεζ στις καθυστερήσεις για να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.


Αμείωτο έμεινε το ενδιαφέρον και στην επανάληψη. Με την έναρξη της (48'), ο Ντρογκμπά έκανε πέναλτι στον Φάμπρεγκας, αλλά ο Μέσι -ανέλαβε να το εκτελέσει- δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά να βρει δίχτυα κόντρα στους “μπλε”.


Η Τσέλσι αμύνθηκε σωστά στην συνέχεια (παρόλο που έπαιζε με δέκα), ο Τσεχ χρειάστηκε να δείξει σε ορισμένες φορές τις μεγάλες του ικανότητες, ενώ και ο Ντρογκμπά γυρνούσε μέχρι και το κόρνερ για να μαρκάρει!


Ο Μέσι και τα χαφ της Μπάρτσα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το κενό στο κέντρο της άμυνας της Τσέλσι, βγάζοντας κάθετες μπαλιές και ασκώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση, αλλά το γκολ δεν ερχόταν.


Το ματς πλησίαζε στη λήξη του, οι Καταλανοί αδυνατούσαν να βρουν δίχτυα (ο Μέσι βρήκε δοκάρι στο 83') και το... σενάριο του πρώτου μέρους επαναλήφθηκε. Ο Τόρες, που είχε περάσει νωρίτερα σαν αλλαγή, σκόραρε στις καθυστερήσεις κόντρα στους συμπατριώτες του και έστειλε τους “μπλε” στον τελικό του Μονάχου.

BARCELONA 2-2 CHELSEA Highlights 24.04.2012 από vik2003

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια