Η Gazprom ενδιαφέρεται για τη ΔΕΠΑ


Ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για την απόκτηση μετοχών στη ΔΕΠΑ εξετάζει η ρωσική εταιρία Gazprom, με στόχο την εξασφάλιση της δυνατότητας να προμηθεύει, άμεσα, Ευρωπαίους πελάτες της με φυσικό αέριο.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria NOVOSTI, η ρωσική εταιρία....
αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή της σε αυτό το ενδεχόμενο.


Εξάλλου, το Reuters, σε σημερινό τηλεγράφημά του, κάνει λόγο για ανακοίνωση της Gazprom που αναφέρεται σε σημερινή συζήτηση του επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας με τον διαχειριστικό διευθυντή της ελληνικής κοινοπραξίας της, τής ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, για την πιθανότητα συμμετοχής στον γύρο προσφορών για την ελληνική κρατική εταιρία φυσικού αερίου.


Στο τηλεγράφημά του, το Ria NOVOSTI αναφέρεται στον αναλυτή της Nomos-Bank Ντένις Μπορίσοφ, ο οποίος, στα τέλη Φεβρουαρίου, είχε εκτιμήσει το κόστος των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ σε ποσό μεταξύ 1,5 και 2 δισ. δολαρίων, επισημαίνοντας ότι η τιμή θα είναι ενδεχομένως χαμηλότερη, λαμβανομένων υπόψη των προβλημάτων χρέους που έχει η Ελλάδα. 


Η Gazprom εξήγαγε στην Ελλάδα 2,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2011, υπογραμμίζει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Ο Μπορίσοφ είχε πει ότι ένας άλλος λόγος για να αγοράσει η Gazprom τις δύο ελληνικές εταιρίες είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος θα επιτρέψει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας χώρες διαμετακόμισης, όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία», καταλήγει το τηλεγράφημα του Ria NOVOSTI

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια