Σαχινίδης στη θέση Βενιζέλου -Ο Παπαδήμος, «υπουργός» Eurogroup


Σαχινίδης στη θέση Βενιζέλου -Ο Παπαδήμος, υπουργός EurogroupΜια ακόμη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, στην κυβέρνηση έως τις εκλογές. Μετά το χθεσινό μίνι ανασχηματισμό που έφερε η παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, η επόμενη αναμενόμενη παραίτηση θα είναι -όπως όλα δείχνουν- αυτή του υπουργού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου....

Κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα γίνει, αλλά εκτιμάται ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας -στις 18 Μαρτίου- για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος δεν θα είναι υπουργός.


Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος γνωρίζοντας την κρισιμότητα της θέσης προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο δεν μπορεί να μείνει ακέφαλο ούτε για μια στιγμή.


Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την επόμενη ημέρα.


Το πρώτο, να κρατήσει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος επισήμως -ως υπουργός- και την ευθύνη της Οικονομίας, χωρίς καμία άλλη αλλαγή στο επιτελείο του υπουργείου.


Το δεύτερο, μάλλον επικρατέστερο σήμερα, η προαγωγή του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη στη θέση του υπουργού. Ο κ. Σαχινίδης εκτός του ότι γνωρίζει τα πάντα για τη σημερινή κατάσταση στο υπουργείο, θεωρείται επιτυχημένος και έχει καλό επίπεδο συνεννόησης με την Τρόικα.


Στην περίπτωση αυτή όμως, ο κ. Παπαδήμος θα αναλάβει κατά κύριο τις διεθνείς επαφές του υπουργείου και αν χρειαστεί θα παρίσταται στις συνεδριάσεις του Euro group.


Οπως όλα δείχνουν, αυτό θα είναι το σχήμα με το οποίο θα οδηγηθεί η κυβέρνηση στις εκλογές που, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα διεξαχθούν στις 6 ή το αργότερο στις 13 Μαΐου. Η αρχική ημερομηνία που είχε συζητηθεί ήταν η 29η Απριλίου αλλά εγκαταλείφθηκε ως ενδεχόμενο.


Η Βουλή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της στις 5 Απριλίου και θα διαλυθεί, ώστε να αρχίσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος.

iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια